Til hovedinnhold

Disney satser på 3D

Som alle vet er 3D-bølgen over oss og skyller meg seg både forbrukere, elektronikkprodusenter og ikke minst filmselskaper. Disney trapper nå opp satsingen og planlegger en rekke 3D-versjoner av kjente og mindre kjente verk i løpet av 2011.

I en pressemelding avslører Disney at de allerede jobber med å konvertere animasjonsklassikerne Skjønnheten og udyret og Løvenes konge, og blant de andre 3D-utgavene som skal slippes dette året nevnes The Nightmare Before Christmas, Bolt, G-Force, Chicken Little, Meet the Robinsons og Tangled.

I tillegg kommer også Disney-produserte og kinoaktuelle Tron: Legacy på Blu-ray i 3D senere i år. Til sammen skal selskapet konvertere minst 15 filmtitler til 3D-Blu-ray i 2011 og utvider dermed utvalget av 3D-filmer ganske betydelig.

Så gjenstår det å hvor god jobb Disney vil gjøre med konverteringen. Det å lage 3D-versjoner av filmer som opprinnelig er laget i 2D er nemlig blitt møtt med en del kritikk i filmmiljøet, og Avatar-regissør James Cameron har tidligere uttalt at dette generelt er en dårlig løsning og at 3D-filmer bør spilles inn i 3D for best resultat.

Da hjelper det jo kanskje at Disneys kommende storfilm 20 000 Leagues Under the Sea skal filmes i 3D, som regissør David Fincher nylig avslørte i et intervju med Collider.

Populariteten til 3D-teknologien øker uansett jevnt og trutt, og i 2010 ble tre millioner 3D-TVer solgt på verdensbasis. Salget er imidlertid ventet å øke til rundt 90 millioner innen år 2014.

(via HDTVTest, Techradar)

annonse