Til hovedinnhold

Her er 4G-modemet

Dette skal sikre at NetCom lanserer 4G i løpet av neste år. For morselskapet TeliaSonera har nå inngått en avtale med Samsung for å levere modemene som trengs for å ta i bruk det nye nettet. En avtale som skal ta oss nærmere lanseringen av det nye nettet.
- Dette tar oss ti skritt nærmere 4G-lanseringen. Modemet blir like enkelt å bruke som dagens Turbo 3G-modemer, og vil gi kundene våre tilgang til mobile bredbåndshastigheter som vi hittil bare har sett med de aller raskeste adsl-linjene, sier NetComs administrerende direktør August Baumann i en pressemelding fra selskapet.
Raske hastigheter
I praksis skal det nye nettet gi reelle hastigheter på rundt 20 megabit per sekund, noe som er flere ganger over det vi idag opplever via 3G-nettet. Riktignok er det teoretiske hastigheten langt høyere.


- Teoretisk hastighet er på 160 Mbit/s, og jeg har sett hele 154 Mbit/s i reell hastighet i lab. Kundene våres kan forvente å oppleve 15-20 Mbit/s, sa produktdirektør i NetCom Vegard Kjenner under en 4G-lansering i Oslo i sommer.
Oslo og Stockholm
NetCom bygger ut 4G-nettet i Oslo og Stockholm, så dette er ikke en tjeneste som vil være tilgjengelig på samme nivå som dagens 3G-nettet. Det skal ifølge
NetCom stå klart til bruk i første halvdel av 2010.
- Det skal være på plass i Oslo tidlig i 2010, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom til Mobilen.no.
De nye modemene skal fungere på lik linje med det vi i dag ser fra 3G-modemene i omløp. Hva det nye nettet vil føre til av kostnader for brukeren er ikke kjent, men det overrasker ikke om det blir relativt stive priser.
- Det er en nøtt å få til prisingen av denne tjenesten. Det er jo hastigheter på nivå med raskt ADSL, men med fordelen det mobile gir, så prisen blir nok deretter, sier Vederhus.

Mer om
annonse