Tek.no

Nyhet

Her er 4G-modemet

22 Okt 2009 08:12

Dette skal sikre at NetCom lanserer 4G i løpet av neste år. For morselskapet TeliaSonera har nå inngått en avtale med Samsung for å levere modemene som trengs for å ta i bruk det nye nettet. En avtale som skal ta oss nærmere lanseringen av det nye nettet.
- Dette tar oss ti skritt nærmere 4G-lanseringen. Modemet blir like enkelt å bruke som dagens Turbo 3G-modemer, og vil gi kundene våre tilgang til mobile bredbåndshastigheter som vi hittil bare har sett med de aller raskeste adsl-linjene, sier NetComs administrerende direktør August Baumann i en pressemelding fra selskapet.
Raske hastigheter
I praksis skal det nye nettet gi reelle hastigheter på rundt 20 megabit per sekund, noe som er flere ganger over det vi idag opplever via 3G-nettet. Riktignok er det teoretiske hastigheten langt høyere.


- Teoretisk hastighet er på 160 Mbit/s, og jeg har sett hele 154 Mbit/s i reell hastighet i lab. Kundene våres kan forvente å oppleve 15-20 Mbit/s, sa produktdirektør i NetCom Vegard Kjenner under en 4G-lansering i Oslo i sommer.
Oslo og Stockholm
NetCom bygger ut 4G-nettet i Oslo og Stockholm, så dette er ikke en tjeneste som vil være tilgjengelig på samme nivå som dagens 3G-nettet. Det skal ifølge
NetCom stå klart til bruk i første halvdel av 2010.
- Det skal være på plass i Oslo tidlig i 2010, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom til Mobilen.no.
De nye modemene skal fungere på lik linje med det vi i dag ser fra 3G-modemene i omløp. Hva det nye nettet vil føre til av kostnader for brukeren er ikke kjent, men det overrasker ikke om det blir relativt stive priser.
- Det er en nøtt å få til prisingen av denne tjenesten. Det er jo hastigheter på nivå med raskt ADSL, men med fordelen det mobile gir, så prisen blir nok deretter, sier Vederhus.

Les også
Vi prøver 4G fra NetCom
Les også
Finner’n vinner’n
Les også
NetComs 4G-nett offisielt åpnet
Les også
Slik får du "4G" i 3G-nettet
Les også
NetCom viser frem superkjapt 4G
Les også
NetCom: - First 4G ever!
Les også
Dette er 4G, enkelt forklart
annonse

Les også