Dette tilbehøret tar helt av!

Da Amobil-redaksjonen var i Barcelona på Mobile World Congress fikk vi se litt nærmere på tilbehørprodusenten Parrots nye leketøy. Det dreier seg om flygedingsen AR.Drone som ble offisielt vist frem på CES i januar.

Frem til nå har det meste vært usikkert i forhold til om og når AR.Drone ville dukke opp i butikkene. Nå er det imidlertid blitt bekreftet at "helikopteret" vil dukke opp i amerikanske butikkhyller i september. Prisen vil bli på 300 dollar.

Parrot lager vanligvis Bluetooth-baserte produkter, deriblant håndfriløsninger og billedrammer. Dette er slik sett et litt spesielt produkt fra produsenten, ettersom den sannsynligvis både er det merkeliste Parrot lager - og et av få produkter uten Bluetooth.

Styres med Iphone

Helikopteret styres ved hjelp av trådløst nett, og kan i første omgang fjernstyres fra Apples bærbare produkter med Iphone OS, eller IOS4 som den kommende utgaven heter.

Så langt har man brukt det innebygde akselerometeret i Apples produkter til å kontrollere AR.Drone. Hvordan gyroen i kommende Iphone 4 vil påvirke flygedingsen er det foreløpig ikke sagt noe om.

Kan dukke opp til andre plattformer

Siden styringen av AR.Drone er basert på åpen kildekode vil det nok også raskt dukke upp programvare til den på andre plattformer.

Ved salgsstart vil det være to applikasjoner for den tilgjengelig i App Store. AR.Drone vil kunne bruke flere forskjellige skall. Med det skallet vi har sett de fleste demonstrasjonene så langt er rotorene beskyttet. Dermed er dingsen forholdsvis godt egnet til innebruk, selv om vi ikke under noen omstendigheter ville satt i gang i et glassmagasin.

Slik ser AR.Drone ut klar til innebruk.

(Kilde: arstecnica.com)

Les også
iaPeel
Les også
Sony Ericsson MN800 Liveview
Les også
Lad telefonen mens du sykler
Les også
Parrot AR Drone
Les også
Styr Linux-helikopteret med Iphone
annonse