Til hovedinnhold

Gode nyheter til alle iPad-fans

Tidligere har det blitt meldt at stor etterspørsel i USA, der lesebrettet har vært utsolgt, kunne hindre den planlagte lanseringen i Norge.

Les mer: iPad 2 kan bli forsinket til Norge

Men tirsdag melder Apple at lesebrettet vil bli lansert til kunder i 25 nye land, inkludert Norge, som tidligere planlagt. Dermed vil produktet allikevel komme til Norge den 25 mars.

Prisen man må betale for å få den oppgraderte versjonen som er 33 prosent tynnere, opptil 15 prosent lettere og har kamera foran og bak er:

iPad med kun Wi-Fi

  • 3.890 kroner for 16 GB
  • 4.690 kroner for 32 GB
  • 5.490 kroner for 64 GB

iPad med 3G og Wi-Fi

  • 4.890 for 16 GB
  • 5.690 for 32 GB
  • 6.490 for 64 GB

(Prisene er for Wi-Fi + 3G inklusive moms)

- Fornøyd sjef

- Mens konkurrentene fortsatt sliter med å hamle opp med vår første iPad har vi igjen endret spillereglene med iPad 2, sier Apple-sjef Steve Jobs i meldingen.

Apple har tidligere hatt en tendens til å utsette lanseringsdatoene på sine ettertraktede produkter - sist da iPad ble lansert, men det skjer altså ikke nå.

- Vi opplever en utrolig etterspørsel etter iPad 2 i USA og kunder i hele verden har sagt til oss at de ikke kan vente på å få tak i den. Vi setter pris på alles tålmodighet og vi jobber hardt med å lage nok iPader for alle sammen, sier Jobs.

Norge håver inn

Da oljefondet la frem sin årsrapport på fredag ble Norges eierskap i Apple fremhevet som en av de beste investeringene det siste året.

Oljefondet eier i dag 0,71 prosent av teknologikjempen, og aksjene var ved utgangen av fjoråret verdt 12,2 milliarder norske kroner.

21-åringen Jobs startet Apple sammen med kompisen Steve Wozniak i 1976. I årene som kom, lanserte selskapet en rekke nyvinninger innen dataverdenen, blant annet Macintosh-maskinen.

I 1985 ble han presset ut, og det tok 11 år før han kom tilbake igjen til selskapet, som da var i dyp krise. Siden da har det vært en evig opptur med suksessprodukter som iPhone, iPad og iTunes.

I fjor steg aksjekursen med vel 50 prosent.

Resten av verden

Må du bare ha lesebrettet, men befinner deg utenlands blir det på fredag også lagt ut til salgs i Australia, Østerrike, Belgia, Canada, Tjsekkia, Finland, Sverige, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Luxembourg, Mexico, Nederland, New Zealand, Danmark, Polen, Portugal, Spania, England og Sveits.

I Hongkong, Sør-Korea og Singapore er lanseringen satt til april.

Lanseringen i Japan er utsatt grunnet naturkatastrofen.

Les også: iPad 2 er lansert

annonse