Tek.no

Nyhet

VG vil bli store på mobilsalg

Espen Irwing Swang
28 Sept 2007 13:19

Schibsted har lenge sett på mobilbransjen som en interessant arena. Så langt er det kommet til at selskapet har involvert seg i innhold. Nå vil datterselskapet VG drive mobilbutikk på nett. 

Les også:

Mobilsamtale fra månen
Parrot med norsk nettbutikk 
Nettbutikk eller fagforhandler?
God søkefunksjonDen nye nettbutikken som VG har lansert skiller seg fra andre nettbutikker ved at den tilbyr abonnementer fra alle de store leverandørene. Her finnes dessuten en rekke ulike verktøy som skal gjøre det enkelt å finne den kombinasjonen av mobil og abonnement som passer deg best. Ved å spesifisere dine ønsker og behov kan du få opp en grei oversikt over tilbudene som passer din profil. 
De beste søkeverktøyene er desverre litt godt gjemt på siden, men kommer frem om du klikker søkefeltet oppe på undersidene. 

Operatørene er med

- Utfordringen har vært å få operatørene med på dette. Fremdeles mangler Netcom, men det skyldes at de har et nytt system som de skal få på lufta. Når de er klare vil de bli koblet til løsningen vår, sier Morten Holst, som har vært prosjektansvarlig for Nymobil.

Selv om nettbutikken nå er åpen for handel, så er det fremdeles en del endringer som vil bli gjort. – Vi har lansert siden for å teste hvordan den virker. Så skal vi sette oss ned og se hva vi skal gjøre, sier Holst. 

Klart for VG-mobiler

Selv om VG er eiet av Schibsted er den nye nettbutikken direkte underlagt VG. Det betyr at den i utgangspunktet er løsrevet fra Schibstedts øvrige satsing i mobilsektoren. – Vi er imidlertid åpne for at det kan komme et tettere samarbeid der innhold kan bundles med mobiltelefonene, sier Holst.

annonse

Les også