Nyhet

Nå hentes de gamle mobilene dine

Norske idrettslag er klare for å samle inn gamle mobiltelefoner over hele landet. 500 lag fra langstrakte Norge er nå klare for den nasjonale dugnaden. - Pågangen har vært enorm, sier nyvalgt president Børre Rognlien i Norges idrettsforbund i en pressemelding som Telenor har sendt ut.

Samarbeidet mellom Norges idrettsforbund og Telenor om å samle inn brukte mobiltelefoner over hele Norge kan gi opp til syv millioner kroner i dugnadsinntekt til idrettslag over hele landet. Forutsetningen er at man lykkes med å få det norske folk til å tømme roteskuffen. I tillegg gir det samfunnet en stor miljøgevinst.

- Vi har opplevd en enorm pågang. De siste dagene har vi jobbet med utvelgelse, slik at vi har fått en god geografisk spredning, sier Børre Rognlien.

Sjekk om ditt idrettslag er med

http://www.idrett.no/tema/mobilretur finner man oversikten over de utvalgte lagene - samt mer om selve den nasjonale mobiltelefoninnsamlingen. Nå er det ikke lang tid til man er i gang - og idrettens representanter ringer på døra.

- De utvalgte klubbene får nå tilsendt poser og materiell for innsamlingsaksjonen. I løpet av noen uker bør ting være på plass og innsamlingsaksjonen kan settes i gang, sier Rognlien.

Alle fylkene er representert blant lagene som har meldt seg på den nasjonale dugnaden.

- Med 500 idrettslag fra hele Norge med, så tror jeg vi har store muligheter til å nå vårt ambisiøse mål om å samle inn 200.000 brukte mobiler. Nå er det bare å tømme roteskuffen og stå klare med de brukte mobilene når idrettslaget banker på døra, sier Torild Uribarri, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Telenor.

Flere får mulighet neste år

Det var flere påmeldinger fra idrettslag enn det var plasser.

- Dessverre har ikke alle som har meldt seg på mobilinnsamlingen fått tilslag, men det vil bli flere muligheter i tiden som kommer. Vi er svært spente på hvordan den første delen av innsamlingen vil gå, og vi setter i gang en ny runde fra januar 2012, sier Rognlien.

Idrettslagene får 35 kroner for hver mobiltelefon som samles inn. Hvis hvert av de 500 idrettslagene i snitt klarer 500 mobiltelefoner, vil det si inntekter til lokalidretten i Norge på nærmere 9 millioner NOK.

- Vi tror at dette kan bli en betydelig inntektsstrøm for mange lokale idrettsklubber. Vi vil derimot være forsiktige med å komme med estimater. Målsettingen for 2011 er 200 000 brukte mobiler, men dersom vi klarer mer blir det også mer penger, sier Rognlien i pressemeldingen fra Telenor.

Les også
Mobilpanten rundt hjørnet
Les også
Sony Ericsson Hazel
Les også
"Ingen" resirkulerer mobilen
annonse