Til hovedinnhold

Nå er denne historisk

«Gangnam Style» er mer enn bare verdens mest sette video.

Musikkvideoen til «Gangnam Style», fra den sør-koreanske popstjernen PSY, har spredd seg som en farsott denne høsten og vinteren. På rekordtid har den ikke bare blitt verdens mest sette videosnutt, men nå er den også den første filmen som passerer én milliard visninger på YouTube.

Går løs på snobbene

Med en ekstremt fengende rytme, herlig dans og en tekst brorparten av verden skjønner pent lite av, går PSY løs på det snobbete Gangnam-distriktet i Sør-koreas hovedstad, Seoul.

Musikkvideoen ble lagt ut på YouTube i sommer, og i skrivende stund blitt sett 1 060 600 000 ganger.

Til sammenligning, den tidligere mest sette filmen på YouTube var Justin Biebers «Baby». Mens det for ham tok over 2,5 år før videoen var sett 850 millioner ganger, tok det PSY bare noen måneder.

I snitt har mellom 7 og 10 millioner sett videoen hver eneste dag, melder BBC.

Store summer

All denne YouTube-tittingen, gir penger i kassa til PSY:

– Jeg har sett statistikk som peker til at denne ene sangen har generert rundt 8 millioner dollar i inntekter innen året er omme. Det er penger som kommer direkte fra YouTube-annonsering, nedlastinger og bruk i TV-reklame og -programmer, forteller Chris Cook, redaktør for musikknettstedet CMU, til BBC.

8 millioner dollar tilsvarer rundt 45 millioner norske kroner.

– Det viser at YouTube – som er en gratis promoteringsplattform for musikken – kan lede til betydelige inntekter, sier Cook.

(Kilde: BBC)

annonse