Til hovedinnhold

Microsoft mobber Apple med Siri

– La oss spille Chopsticks!

WindowsVideos / YouTube

«Mindre snakk, mer handling» er tittelen på en ny reklamefilm fra Microsoft, hvor det amerikanske selskapet nærmest går til frontalangrep på sin erkerival Apple.

I videoen, som du kan se i bunnen av saken, viser Microsoft det de mener er fordelene med Windows 8 og ulempene ved iOS i nettbrettformatet. Framstillingen er selvsagt skjevere enn tårnet i Pisa, men Microsoft prøver å gjøre det med et glimt i øyet – og med Apples stemmeassistent Siri som fortellerstemme.

Gammel krig på nytt felt

Microsoft trekker fram sine levende fliser kontra Apples statiske uttrykk, at Windows 8 kan dele skjermen i to for ulik oppgavebehandling samtidig, at PowerPoint visstnok er mye bedre på Windows, og at iPaden er best egnet til å spille det kjente pianostykket «Chopsticks».

Nettbrettene blir stilt opp ved siden av hverandre, og Microsoft gjør også et poeng ut av prisen: 64 GB-utgaven av iPad koster 699 dollar (cirka 4100 kroner), mens det Windows 8-baserte nettbrettet Asus VivoTab Smart på 64 GB derimot koster 449 dollar (2600 kroner).

Kreativ erting av hverandre i reklameformat er ikke noe nytt for de store selskapene, men nå ser det ut som «krigen» begynner for fullt igjen mellom Apple og Microsoft – og denne gangen på de mer mobile områdene.

– PC-en er død

Sist høst gikk Microsoft ut og sa at PC-en er død, og introduserte isteden det de kalte «PC Plus»-epoken. Dette innebærer en økt sammensmelting av tradisjonelt adskilte apparater, som den stasjonære datamaskinen, nettbrettet og smarttelefonen, til én helhetlig brukeropplevelse.

Det er nettopp denne sammensmeltingen Microsoft forsøker å få til med Windows 8, som de sier har kommet for å bli. Det er derfor Microsoft virkelig må gjøre seg gjeldende også på nettbrett, og nå prøver de altså å ta opp kampen mot Apple-dominansen.

Nettsiden The Verge påpeker at dette kan bli Mac vs. PC om igjen, bare at denne gangen er det Apple som er markedsledende. Senere i år gir også Microsoft ut oppgraderingen Windows 8.1, og da gjenstår det å se hvor vellykket selskapets strategi blir til syvende og sist.

Windows 8 fungerer med Leap Motion:
Styr Windows 8 uten å røre skjermen »

Se reklamen nedenfor:

(Kilde: The Verge)

annonse