Til hovedinnhold

Microsoft vil doble sikkerheten

Skjermdumper viser at de vil introdusere to-stegs-verifisering.

Microsoft / LiveSide.net

Stadig flere mennesker er på nett, og stadig mer sensitiv informasjon følger dermed etter. På grunn av dette blir det mer og mer fokus på sikkerhet, og en trend som har utviklet seg de siste årene er såkalt to-stegs-verifisering.

Denne sikkerhetsmetoden går ut på å bruke både et tradisjonelt passord og en kode sendt til mobiltelefonen din for å logge inn, noe Google, Apple, Dropbox og flere nettbanker har innført allerede.

Microsoft vil ikke være noe dårligere, og lekkede skjermbilder på nettsiden LiveSide.net viser at det amerikanske selskapet er på vei med sikkerhetstiltaket.

Dedikert app

Den kommende to-stegs-verifiseringen vil bli tilbudt alle som har en Microsoft-konto, det vil si alle som benytter seg av nettbaserte tjenester som Hotmail, SkyDrive eller Xbox LIVE.

Framgangsmåten blir temmelig enkel. Du må først navigere deg fram til sikkerhetsmenyen og huke av for at du ønsker to-stegs-verifisering. Deretter kan du logge inn via passord og en kode du får via SMS eller en dedikert app.

En app til Windows Phone er ute allerede, selv om systemet ikke er offisielt lansert. Det er foreløpig ikke noe kjennskap til apper til Android og iOS.

Ikke bare fryd og gammen

Én av begrensningene med det nye sikkerhetstiltaket er at det ikke fungerer med sammenknyttede kontoer. Her må brukere fjerne forbindelsene mellom sine konti før tjenesten kan skrus på.

I tillegg støtter ikke alle apper eller enheter som benytter seg av en Microsoft-konto to-stegs-verifisering, som for eksempel e-postappen på enkelte telefoner. For å forbigå dette, har Microsoft lagt ved en egenskap ved navn «app-passord». Når du har skrudd på to-stegs-verifisering og prøver å logge inn på et program som ikke støtter det, kan «app-passord» generere en kode fra nettsiden til Microsoft-kontoen, som man deretter kan lime inn i passordfeltet.

Det er fremdeles ikke kjent nøyaktig når Microsofts siste sikkerhetssprell dukker opp, men det er ventet snarlig.

Her er et annet sikkerhetstiltak du kan foreta deg:
Slik fjerner du Java for godt »

(Kilder: LiveSide.net via Engadget)

annonse