Til hovedinnhold

Apple nådde milliardmålet

Det er ni måneder siden Apple åpnet sin App Store, en nettbutikk som selger programmer (applikasjoner) til Iphone og Ipod Touch. Nå har Apple nådd en milepæl; én milliard nedlastninger fra App Store. Da Iphone-produsenten så at de nærmet seg dette forbløffende høye antallet nedlastninger, utlovte de en premie til den som lastet ned App nummer 1. milliard.

Vinneren ble ifølge Mobile Tech News 13-åringen Connor Mulcahey fra delstaten Connecticut i USA, som lastet ned applikasjonen Bump. Han får dermed et Itunes gavekort til en verdi av 10.000 dollar – i overkant av 65.000 kroner –, en 17-tommers Macbook Pro, en Ipod Touch 32 GB, og en Apple Time Capsule (trådløs backup-enhet).

- Den revolusjonerende App Store har vært en fenomenal hit hos Iphone og Ipod Touch-brukere rundt om i verden, og vi vil gjerne takke våre kunder og utviklere for at de har hjulpet oss med å oppnå den bemerkelsesverdige milepælen med én milliard nedlastede Apps. I løpet av ni måneder har App Store revolusjonert mobilindustrien, og dette er bare begynnelsen, sier markedsdirektør Philip Schiller i Apple i en pressemelding.

Det er nå over 35.000 applikasjoner i App Store, som er tilgjengelig for brukere i 77 land.

Mer om
annonse