Tek.no

Nyhet

Lumiaene Microsoft aldri ga livets rett

Hadde spennende ting på gang.

Weibo/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge
26 Juli 2016 16:18

I mai kom nyheten om at Microsoft skulle skalere kraftig ned i mobildivisjonen sin, og mange tolket dette som at det spøkte for hele Lumia-serien. Dette tilbakeviste selskapet raskt, og forsikret både markedet og medier om at de fortsatt skulle produsere mobiltelefoner.

Nøyaktig hva dette vil resultere i vites ikke, men en ting virker å være sikkert: Lumia-serien er død og skrinlagt. Ryktene heller mot at nye telefoner fra selskapet vil bli solgt under Surface-merkevaren, noe som understøttes av at Microsoft selv sier at satsingen primært skal rette seg mot bedriftskunder.

Dette er bildet som ble publisert på Weibo.
Weibo

Da dette ble kjent var imidlertid flere Lumia-enheter under utvikling. Nå melder GSMArena om at et par av disse har blitt presentert gjennom et svært fargerikt bilde fra den kinesiske mikrobloggingstjenesten Weibo.

På bildet er det mange kjente Lumia-er, men også tre vi aldri har sett i ferdig tilstand før. Dette skal visstnok være nettbrettet Lumia 2020, Windows 10 Mobile-telefonen Lumia 650 XL og den Android-baserte Nokia XL 2.

Det som kunne vært, men aldri ble

Den hvite telefonen til venstre skulle bli Lumia 650 XL, en større versjon av den siste lanserte Lumiaen så langt: Lumia 650.
Weibo/Tek.no, montasje

Av de tre er det nok Lumia 650 XL det vil være størst tilløp til sorg over at aldri så dagens lys.

Mobilen den bygger på, Lumia 650, var den så langt siste Lumiaen som noensinne har blitt lansert, og hadde splitter ny programvare og metalldesign for en billig penge.

Denne svære grønne kolossen skulle bli nettbrettet Lumia 2020.
Weibo/Tek.no, montasje

Det svære, grønne nettbrettet med kameraet noe utradisjonelt plassert i midten hadde også vært en kjærkommen lillebror til 10-tommeren Lumia 2520. Vi fikk faktisk nyss om Lumia 2020 for en stund tilbake, men det resulterte som kjent aldri i et ferdig produkt.

Nokia XL 2 (gul) skulle få Android innabords, som sin forgjenger Nokia XL.
Weibo/Tek.no, montasje

Nokia XL 2 er nok det særeste tilskuddet som aldri fikk livets rett. Her snakker vi om en oppfølger til den svært utradisjonelle, Android-baserte Nokia XL – som var storebror i den grisebillige Nokia X-familien. Dette ble aldri noen suksess, og vil nok neppe bli savnet noe sted.

Hva som blir neste kapittel i Microsoft-sagaen blir spennende å se, men Nokia har ihvertfall planene klare: de skal begynne å selge mobiler igjen.

Disse vet vi sågar noe om allerede:
Dette kan være Nokias første mobiler etter bruddet med Microsoft »

(Kilde: GSMArena)

Les også
Microsofts nye telefon er for deg som ikke krever massevis av fancy funksjoner
annonse

Les også