Nyhet

PC-en din er kanskje ikke kraftig nok til VR

Nvidia har dårlige nyheter til deg.

VR-teknologien er nå på full fart ut på markedet, og et av de viktige spørsmålene som melder seg i den forbindelse er om PC-en er klar for det nye produktsegmentet. Nå viser det seg at det faktisk er ganske stor grunn til bekymring for VR-fansen.

Ifølge nettstedet Bloomberg har nemlig skjermkortprodusenten Nvidia beregnet at bare 13 millioner PC-er på verdensbasis har tilstrekkelig med grafiske muskler til å kjøre VR på en fullgod måte.

Utgjør under én prosent

I 2016 er det totale antall PC-er i bruk i verden ventet å ligge på cirka 1,43 milliarder, noe som betyr at antallet VR-klare PC-er utgjør under én prosent.

Disse grafikkortene anbefaler Nvidia til VR.

Det er ikke kjent akkurat hvordan Nvidia har kommet frem til tallet, men det er nærliggende å anta at salget av de spesifikke, anbefalte skjermkortene er noe av det som ligger til grunn.

Som vi meldte i begynnelsen av desember har Nvidia selv anbefalt de heftige modellene GeForce GTX 980 eller GeForce GTX 980 Ti for en optimal VR-opplevelse. Selskapet nevnte også den noe rimeligere modellen GTX 970 som et akseptabelt alternativ.

Minimum i5-prosessor og 8 GB minne

Med priser på omtrentelig 5000-7000 kroner for GTX 980-kortene, og 3000-4000 kroner for GTX 970, er dette modeller som naturlig nok ikke alle tar seg råd til.

Når det gjelder øvrige spesifikasjoner anbefaler Oculus VR selv at PC-en er utstyrt med en Intel i5-4590-prosessor og 8 GB minne. Dette er imidlertid å regne som minimumskrav, så for en god VR-opplevelse bør man ligger et godt stykke over dette. Oculus Rift krever for øvrig også to USB 3.0-porter.

Det er nok heller ingenting i veien for å bruke AMD-skjermkort: Slik blir de nye modellene fra selskapet »

(Via The Telegraph)

Les også
Google advarer mot å kjøpe ny mobil nå hvis du vil ha VR
Les også
Med denne mini-PC-en er du klar for VR
Les også
Oculus-grunnlegger: Vi vil støtte Mac når Apple lager en god nok maskin
Les også
Du forsvinner i din egen verden når du tar på deg VR-briller, men Facebook vil gjøre det sosialt
Les også
Dette programmet sjekker om PC-en din er klar for Oculus Rift
Les også
Nvidia: Så kraftig grafikkort må du ha for VR
Les også
Nå kommer det PC-er som er bygget spesifikt for VR-brillene
annonse