Tek.no

Nyhet

Slik skal Google få en enda mer sentral plass på iPhone

Nå kommer Google-tastaturet.

Montasje, Tek.no
23 Mar 2016 15:00

For halvannet år siden åpnet iOS 8 for installasjon av nye tastaturløsninger på iPhone og andre iOS-dingser. Nå melder nettstedet The Verge at Google jobber med sitt eget tastatur for Apples produkter. Målet? Å plassere søketjenesten sentralt i Apples telefoner.

Tastaturet kommer med sveipefunksjonalitet, slik at du kan dra fingeren fra bokstav til bokstav for å skrive. Men i tillegg skal altså søket være sentralt plassert, med en Google-knapp og egne knapper for søk etter bilder og animerte GIF-filer.

Mobilbrukere søker ikke

Apple

Ifølge The Verge skal designen skille seg tydelig både fra Apples eget tastatur, og fra Google-tastaturet på Android, som ikke har søkeknappene som skal være med i iOS-varianten.

Det hevdes at årsaken til utviklingen er at få mobilbrukere søker fra telefonen sin, og at dette er Google og morselskapet Alphabets kjernevirksomhet der de mest lukrative annonsene vises.

I så fall kan det fort tenkes at vi får se nye søkeknapper på selskapets Android-tastatur.

Google-ansatte skal ha testet tastaturet i månedsvis, men det er uvisst om det ender opp med å bli sluppet, og Google har ikke kommentert nettstedets henvendelser.

En mengde alternativer

Skjermdump, App Store

Det finnes en mengde tastaturer for både iOS og Android som kan lastes ned i løsvekt. To av de mest kjente er fortsatt Swype og Swiftkey som begge ble populære på Android en god stund før Apple åpnet opp for tredjeparts tastaturløsninger i iOS.

Hvor godt Googles eget tastatur vil gjøre det i miksen er uvisst, og det er et godt spørsmål om egne søkeknapper i tastaturet vil få folk til å søke mer enn de allerede gjør. Både iOS og Android har tross alt enkelt tilgjengelig søkefunksjonalitet, som statistikken ifølge The Verge viser at vi ikke bruker i særlig grad. Halvparten av smarttelefonbrukere søker ikke en eneste gang i løpet av dagen.

Les også
Google har sluppet et iPhone-tastatur som gir deg alt du trenger på samme sted
Les også
Alvorlige feil i iOS 9.3
Les også
Slik er Apples nye iPhone
Les også
Vi tok på oss utviklerbuksene og prøvde ut splitter nye Android N ...
Les også
– Siri kommer endelig til Mac
Les også
Nå blir folkefinansiering enklere for Android-brukere
annonse