En fuktsensor er alt som skal til for å gjøre alle bleier smarte

Et pip på mobilen er bedre enn en skrikende unge.

Tek.no/Taipei: Virkelig små barn er usedvanlig dårlige til å kommunisere. Vi vet at smiling er bra, men hva er greia med all denne skrikingen? Er knøttet tørst, trøtt, kald, syk eller bare kjeder seg? Hvorfor kommer ikke unger med et display som forteller akkurat hva som er problemet?

Uheldigvis henger ikke den menneskelige biologien helt med der, men takket være moderne teknologi kan vi jo nå vite hva som er galt med plantene våre, og da skulle det jo bare mangle om ikke noe av den samme fremgangsmåten kan brukes på mennesker og andre dyr.

Men i motsetning til blomsterpinnen Flower Power, som jo må stikkes godt ned i plantejorda, er «smartbleia» eller «tissemonitoren» til selskapet Opro9 kun ment for utvortes bruk.

Sensoren festes på bleia omtrent som med en borrelås.

Enheten festes ganske enkelt utenpå bleia, så får man et pling på mobilen når sensoren registrerer økning i fuktighet.

Du skal se at knøttet ikke engang rekker å sette på sirenene før far eller mor kommer ilende med spyleslange, talkum og et nytt skift. Eller hva enn som pleier å skje når det er på tide å skifte en bleie.

Bruker Bluetooth

Sensoren har et utskiftbart batteri som skal holde i opp mot åtte måneder. Den holder kontakten med mobilen via Bluetooth 4.0, som betyr at disse to ikke kan være så veldig mange meter fra hverandre. Dette kan dog også være en fordel, ettersom appen skal kunne gi en slags «ikke glem babyen din»-alarm dersom den mister kontakten med sensoren.

Veldig greit for urutinerte fedre eller mødre som sliter med ammetåke.

To festestropper og en sensor er med i pakka.

Appen fører også statistikk over bleieforbruk og urineringshyppighet, slik at man har noen håndfaste data å komme tilbake til når det skal skrives konfirmasjons- eller bryllupstale/-sanger.

Produktet vil koste rundt femti dollar, og da får man en sensor og to festestropper i silikon, samt appen da selvsagt. I første omgang skal bleiesensoren bli å finne på det kinesiske og amerikanske markedet når den slippes i løpet av sommeren.

Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

Les også
De lagde en sensor som lar deg se ledninger og andre ting inne i vegger
Les også
Sharkoon lanserer komplett gaming-utstyr til en drøy tusenlapp
Les også
ASRocks nye ruter vil bli hjernen i ditt nye smarthjem
Les også
Dette er et Lian Li-skrivebord med et Lian Li-vannkjølt Lian Li-kabinett som har en Lian Li-strømforsyning
Les også
Den lure blomsterpinnen som reddet sitrontreet Severin
Les også
Baby Monitor & Alarm: Hiv babycallen
annonse