Tek.no

Nyhet

Dette er ukens apper

Hør på radio, lag akvareller og publiser dem på nettet med Spark!

Sigve Losnegård
22 Mai 2016 07:00

Spark Page

Våryr Adobe

Adobe oppdaterer og døper om forholdsvis nye satsninger, som Spark-suiten, bestående av Spark Video, Spark Post og Spark Page, tidligere henholdsvis Adobe Voice, Adobe Post og Adobe Slate. Da sistnevnte ble lansert i fjor, skrev vi:

Enkelte ting du vil meddele, blir for omfattende for både Facebook og e-poster. Som når du har et prosjekt du vil dele, en ide som du håper vil fenge andre, en ferie du vil dokumentere litt ordentlig, eller et oppskriftshefte som fortjener en pen, digital innramming. Kanskje er du fotograf, proff eller på hobbybasis, som vil lage en portefølje, eller du driver en liten bedrift som trenger en image-ansiktsløftning. Også lærere og studenter kan trenge et presentasjonsverktøy som er både elegant og enkelt å dele. Da kan et digitalt, hjemmelagd magasin være veien å gå.

Når du starter appen, kan du velge om du vil lage en konto eller, dersom du har andre Adobe-produkter, logge deg inn på Adobe-kontoen din. Deretter skriver du inn en tittel på forsiden, før du legger til et bilde fra bildearkivet (etter å ha gitt tilgang). Er du misfornøyd med bildet, kan du trykke et sekund på det og velge et annet. Så vil du kanskje forandre utseendet på fonten. Det er et kikkertsikte-symbol nederst til høyre. Trykker du på det, kan du velge hvordan siden skal se ut i stående modus. Klikker du på tryllestav-symbolet oppe til høyre, dukker det opp et titalls temaer du kan velge mellom for å forandre utseende og fonttype.

For å fortsette med å lage magasinet ditt, sveiper du oppover. Du kan nå velge om du vil sette inn flere bilder, begynne å skrive tekst sette inn en link eller lage en kollasj. Velger du et bilde, kan du velge om det skal fylle skjermen eller vises i et vindu. Fyller du skjermen, kan du skrive bildeteksten inni bildet, velger du vindu, skriver du den under. Velger du kollasj, dannes den etter hvert som du legger til bildene. Bildene kan flyttes på ved å klikke på piler, og du kan skrive inn tekst under kollasjen.

I tillegg til iOS-versjonen, kan Spark Page (samt Spark Video og Spark Post) også benyttes via web.

Spark Page

Format: iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til iPhone »

Les også