Til hovedinnhold

Dette er ukens apper

Hør på radio, lag akvareller og publiser dem på nettet med Spark!

Spark Page

Våryr Adobe

Adobe oppdaterer og døper om forholdsvis nye satsninger, som Spark-suiten, bestående av Spark Video, Spark Post og Spark Page, tidligere henholdsvis Adobe Voice, Adobe Post og Adobe Slate. Da sistnevnte ble lansert i fjor, skrev vi:

Enkelte ting du vil meddele, blir for omfattende for både Facebook og e-poster. Som når du har et prosjekt du vil dele, en ide som du håper vil fenge andre, en ferie du vil dokumentere litt ordentlig, eller et oppskriftshefte som fortjener en pen, digital innramming. Kanskje er du fotograf, proff eller på hobbybasis, som vil lage en portefølje, eller du driver en liten bedrift som trenger en image-ansiktsløftning. Også lærere og studenter kan trenge et presentasjonsverktøy som er både elegant og enkelt å dele. Da kan et digitalt, hjemmelagd magasin være veien å gå.

Når du starter appen, kan du velge om du vil lage en konto eller, dersom du har andre Adobe-produkter, logge deg inn på Adobe-kontoen din. Deretter skriver du inn en tittel på forsiden, før du legger til et bilde fra bildearkivet (etter å ha gitt tilgang). Er du misfornøyd med bildet, kan du trykke et sekund på det og velge et annet. Så vil du kanskje forandre utseendet på fonten. Det er et kikkertsikte-symbol nederst til høyre. Trykker du på det, kan du velge hvordan siden skal se ut i stående modus. Klikker du på tryllestav-symbolet oppe til høyre, dukker det opp et titalls temaer du kan velge mellom for å forandre utseende og fonttype.

For å fortsette med å lage magasinet ditt, sveiper du oppover. Du kan nå velge om du vil sette inn flere bilder, begynne å skrive tekst sette inn en link eller lage en kollasj. Velger du et bilde, kan du velge om det skal fylle skjermen eller vises i et vindu. Fyller du skjermen, kan du skrive bildeteksten inni bildet, velger du vindu, skriver du den under. Velger du kollasj, dannes den etter hvert som du legger til bildene. Bildene kan flyttes på ved å klikke på piler, og du kan skrive inn tekst under kollasjen.

I tillegg til iOS-versjonen, kan Spark Page (samt Spark Video og Spark Post) også benyttes via web.

Spark Page

Format: iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til iPhone »

Tidr

Hele Norges reiseapp

Det går alltid et tog, het det før. Nå heter det: Det går av og til et tog, av og til en buss for tog, og av og til en taxi.

Reiseruter og avgangstider til den daglige jobbreisen bør man lære seg i løpet av noen uker, selv om halvparten av dem må håndteres skummelt tidlig om morgenen. Dette skrev vi om appen da den ble sluppet i oktober:

«Ifølge NSB er Tidr.no den første reiseplanleggeren i sitt slag som koordinerer strekninger og tidsinformasjon fra både tog, buss, ferje, T-bane og trikk i samtlige fylker i Norge. Dermed skal tjenesten altså legge til rette for en «dør-til-dør»-planlegging, som NSB kaller det. Tjenesten inneholder offentlig tilgjengelig informasjon fra Norsk reiseinformasjon, NSB selv og selskapets konkurrenter. Det er med andre ord ikke bare en tjeneste for NSBs egne kunder, men samtlige reisende i Norge. NSB understreker at Tidr.no ennå er helt nytt, og at den stadig vil videreutvikles for å få alle de nødvendige dataene på plass.»

Når du starter Tidr, gir du appen nødvendig tilgang til stedsangivelse, og du er i gang. Grensesnittet er oversiktlig og enkelt, og du kan straks skrive inn adressen eller stedet der du vil reise, eller bruke noen sekunder på å angi hjem- og jobbsted først. Undermenyen består av Her og nå, som dreier seg om kjappe reisevalg, Planlegg, der du kan angi reiser du skal foreta litt senere, samt Siste reiser, der du kan se på og gjenta tidligere reiser. Resultatene av søkene dukker opp under kategoriene Færrest bytter, Minst gange og Andre reiseforslag, alle angitt med reisetid, starttid og ankomsttid. I siste versjon har kartet og reiseforslagene blitt mye bedre, du kan du legge reiser inn i kalenderen, få info om operatørene som kjører på reiser du har søkt opp, og få bedre oversikt over forsinkelser.

Tidr fins også på nett, under tidr.no.

Tidr

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Waterlogue

Kunstmaling 2.0

Var du vannmalingens Rembrandt på barneskolen? Gråt formingslæreren av glede når du presenterte verkene dine? Nei?

Det at formingslæreren gråt, det tar jeg ikke på meg skylda for. Selv om jeg fikk den. Jeg har uansett alltid trodd at det bodde en kunstner dypt inne i meg. Og nå har han blitt lokket fram. Waterlogue gjør et nesten hvilket som helst mobilfoto om til et akvarell-mesterverk som kan selges på Sotheby’s for millioner av dollar. Stryk det siste. Jeg mente selvsagt pund.

Når du starter Waterlogue, får du et raskt overblikk over appen, og du får vite om nye funksjoner. Deretter kan du velge et motiv du vil jobbe videre med. Prøv deg fram med å bytte blant de rundt 20 ulike akvarellstilene, før du velger størrelse og eventuell ramme. Ferdig! Neste steg blir å velge ett av dine egne bilder fra bildebiblioteket ditt, eventuelt kan du ta et bilde i appen, et bilde som deretter manipuleres. De ulike akvarellstilene gir svært forskjelllige resultater, og for eksempel kan portretter av slekt og venner være ekstra underholdende å tukle med. Spesielt om de er til stede. Og er de ikke det, er det enkelt å dele kunsteverket etterpå med dem. Waterlogue er en svært enkel app, men resultatet blir likevel overraskende bra.

Som det står i app-beskrivelsen: «Se verden som en kunstner!» Du trenger altså ikke nødvendigvis være en kunstner, så lenge du ser på verden som en. Og angående Sotheby’s: Jeg kan ikke garantere at du får solgt bildet. Eller slipper inn døra.

Waterlogue

Format: iPhone og Windows Phone
Pris: 44 kr (iPhone), 29 kr (Windows Phone)

Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »

Ukens mobilspill

Hopp og hakk!

Star Knight er et plattformspill der hakking og svinging av sverd på og gjennom fiender på vei fra A til B. Det kan minne litt om Limbo i stilen, men det er mye mer slåssing og kjemping her.

Du styrer en liten ridder i rustning med et sverd, og i hvert brett må du angripe fiender, hoppe over hindringer og kjempe deg vei til målet. Det er sjefskamper der man må lære seg angrepsmønsteret til motstanderen, og det hele er ganske så tilfredsstillende når alt klikker sammen.

Du kan oppgradere utstyr og helt, noe som helt klart trengs jo lenger du kommer i spillet. Animasjoner, lyd og grafikk er gjennomført og solid, og spesielt den visuelle stilen er unik og meget flott.

Et solid action og plattformspill som fungerer ypperlig på mobil eller nettbrett.

Star Knight

Format: Android, iOS
Pris: 9-11 kroner

Last ned til AndroidLast ned til iOS

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no. Her finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »

Se flere app-anbefalinger på vår samleside »

annonse