Tek.no

Nyhet

Snart slipper Amazon ny Kindle med høyere oppløsning

«Kindle Voyager» ble nylig lekket på nettet.

SGM
18 Sept 2014 11:32

E-boklesere har en blitt et svært populært alternativ til store og tunge papirbøker, og gir enkel og kjapp tilgang til et stadig voksende biblioteket av elektroniske bøker.

Den dominerende aktøren på dette markedet er Amazon med sin Kindle-serie av e-boklesere. Kindle har kommet i flere ulike utgaver siden den først ble introdusert, og for temmelig nøyaktig ett år siden kom den hittil seneste versjonen Kindle Paperwhite 2 på markedet.

Oppfølgeren lekket på nettet

Nå melder blant andre nettstedet Techradar at oppfølgeren til Paperwhite 2 kan være underveis. Det ble indikert av en ny Kindle-modell som ble lagt ut på den tyske og japanske versjonen av Amazons egne nettsider.

Informasjonen om den kommende modellen ble fjernet av Amazon like etterpå, som tyder på at det var snakk om en feiltakelse, men den lå likevel ute lenge nok til at noen detaljer ble snappet opp.

Den nye Kindle-leseren skal visstnon hete «Voyager» og skal tilsynelatende få en oppløsning på 300 piksler per tomme, opp fra 212 piksler per tomme på den forrige utgaven.

Tynneste noensinne

Det ser ut til at Kindle Voyager også blir både tynnere og mindre enn tidligere. De ytre dimensjonene er på 11,2 cm x 11,6 cm, og tykkelsen ligger på bare 8 millimeter, noe som visstnok gjør den til den tynneste Kindle-modellen hittil.

Prisen skal også ha blitt lekket og ligger på 190 dollar for den vanlige Wi-Fi-versjonen og 250 dollar for 3G-utgaven. Lanseringstidspunktet skal ifølge lekkasjen være 4. november. Norsk pris og tilgjengelighet vet vi nok ikke noe mer om før den offisielle kunngjøringen.

Amazon har også betydelig mer høytflyvende planer på gang: Nå skal de snart lever pakker med droner »

Les også
Slutt på lesebrett fra Sony
Les også
Amazon lanserte mobil som gjør noe ingen andre mobiler kan
Les også
Nettkjempen Amazon har lansert Apple TV-konkurrent
Les også
Her er det første nettbrettet med fleksibelt «digitalpapir»
annonse