Tek.no

Nyhet

Google Maps har fått en smart ny funksjon

Kombinerer data fra kalenderen din.

Google
3 Okt 2016 18:00

Googles karttjeneste bygges ut i relativt høyt tempo, og på bloggen sin kan søkegiganten nå enda en gang melde om en ny tilleggsfunksjon som skal gjøre hverdagen enklere for brukerne.

Det Google har funnet på denne gangen er å smelte sammen Google Maps med kalenderfunksjonen sin. I praksis betyr dette at du heretter kan få kalenderavtalene- og påminnelsene opp i Google Maps.

Ny fane

Det hele fungerer ved at man simpelthen skriver inn stedet som avtalen din gjelder i kalenderen, og når man deretter åpner kartapplikasjonen vil du kunne se disse under en ny «Upcoming»-fane som befinner seg under «My Places» inni app-menyen.

Illustrasjonsbilde.
Bloomua/Shutterstock.com

Ved å trykke på avtalene i Google Maps kan man så kjapt velge å navigere til stedene som avtalen gjelder, og man kan også velge å «gjemme» bort avtaler og begivenheter dersom du ikke har behov for å få dem opp i kartapplikasjonen.

Oppdateringen er den seneste i en lengre rekke endringer i Google Pas den siste tiden. I sommer ble tjenesten blant annet utstyrt med definerte «interessereområder» hvor det er spesielt høy aktivitet og mye å gjøre, og nylig dukket det også en funksjon som gjør det mulig å legge inn flere destinasjoner når du bruker navigasjonsfunksjonen i appen.

Google har nye telefoner på gang: Nå har det dukket opp bilder av Pixel-mobilene i all sin prakt »

Les også
Nå krever app-oppdateringene på Android mye mindre data
Les også
Nå kan du virkelig lagre store kartutsnitt fra Google Maps
Les også
Denne Google Maps-funksjonen er nyttig for alle som drar på langtur
Les også
Google Maps retter endelig på et stort irritasjonsmoment
annonse

Les også