Tek.no

Nyhet

SanDisk lanserer massivt og lynraskt minnekort til mobilen og actionkameraet

Selskapets nye microSD-kort skal være verdens raskeste på 256 GB.

Montasje: Sandisk/Tek.no
30 Juni 2016 18:30

MicroSD-kort med 256 GB minne er ennå et relativt nytt produktsegment. I en pressemelding har det Western Digital-eide selskapet SanDisk nå kunngjort et nytt microSD-kort i nettopp denne klassen, som attpåtil byr på solid hastighet.

Colourbox7512555, SanDisk

Det nye kortet, hvis fulle navn er SanDisk Extreme microSDXC UHS-I, er altså på 256 GB og skal ifølge Western Digital være intet mindre enn verdens raskeste i dette størrelsessegmentet.

100 MB/s

Kortet har en lesehastighet på opptil 100 MB/s, noe som utvilsomt kan sies å være respektabelt. Det er imidlertid likevel bare litt raskere enn for eksempel Samsungs nylig lanserte microSD-kort på 256 GB, som har en lesehastighet på 95 MB/s. Skrivehastigheten ligger på 90 MB/s på både SanDisks og Samsungs modeller.

SanDisk

Med en kapasitet på solide 256 GB skal det nye kortet ifølge SanDisk kunne lagre rundt regnet 14 timer med 4K-video, som skal gjøre kortet velegnet til for eksempel droner eller actionkameraer som takler denne oppløsningen.

Slipper også et rimeligere kort

Dette er imidlertid ikke det eneste nye minnekortet SanDisk har på gang. I den samme pressemeldingen avduket selskapet også en noe rimeligere «Ultra»-versjon av det nye microSD-kortet. Dette har også 256 GB lagringsplass, men en mer «normal» lesehastighet på 95 MB/s.

Den raske «Extreme»-versjonen skal lanseres i fjerde kvartal til en veiledende, amerikansk pris på 200 dollar, cirka 1700 kroner. «Ultra»-versjonen komme i august og har en amerikansk pris på 150 dollar, cirka 1300 kroner. Norsk pris og lansering er ikke kjent.

Western Digital lanserte også nylig en trådløs lagringsløsning: Denne gir deg enkel mobillagring på farten »

Les også
Nå har SanDisk avduket et minnekort på én terabyte
Les også
Dette minnekortet skal ta over for Micro-SD
Les også
Neste superkjappe SSD fra Samsung får du i terabytekapasitet
annonse