Til hovedinnhold
NyhetSlik er nye Photoshop Elements

Sorterer bilder og filmklipp automatisk

Photoshop og Premiere Elements 10 holder orden i sakene dine for deg

Adobes programmer for redigering av bilder og video for dem som ikke har proff-behov er nå sluppet i ny versjon, og kan lastes ned fra Adobes servere i engelsk versjon umiddelbart. Pressekonferansen for norsk presse er ikke før på torsdag, men vi tar en kjapp titt på hva som er nytt allerede nå.

Adobe Photoshop Elements 10

Den mest interessante av de nye funksjonene i Photoshop Elements 10 synes vi er muligheten for å finne bilder som inneholder visse elementer. Har du vært på ferie i Paris og skal finne frem alle bildene du tok av Eiffeltårnet, holder det nå med å finne ett av dem og gi Elements 10 beskjed om å finne resten. Programmet vil da gå gjennom bildene dine og vise deg dem som inneholder objektiet du søkte etter. Det finnes diverse webtjenester som bruker lignende teknologi, som f.eks Google og TinEye, men dette er første gang vi har sett det implementert i programvare for PCen din. Mer om denne funksjonen finner du her.

Det er imidlertid ikke bare ting og motiver som kan gjenkjennes av Elements 10, men også ansikter. Og ikke bare ansikter som sådan, men ulike personers ansikter kan skilles fra hverandre, og automekes med navn, basert på vennelisten din i Facebook.

Photoshop Elements 10 er også i stand til å finne ande likhetstrekk mellom bilder, som for eksempel duplikater av samme bilde, bilder som ikke er duplikater men ligner hverandre, eller bilder som på andre måter har lignende farger eller andre karakteristika.

En annen interessant nyhet for de som kanskje ikke har tid eller ork til å sette seg inn i hvordan alt gjøres i et bildebehandlingsprogram, er det Adobe kaller "Guided Edits". Essensielt er dette forskjellige ting som kan gjøres med et bilde, og som Elements 10 kan veildede deg gjennom. Mer informasjon her.

Det er ikke bare effekter Photoshop Elements 10 kan hjelpe deg med, men også beskjæring. Nytt i dagens utgave er at du kan få hjelp til å beskjære bildene dine etter ulike komposisjonsprinsipper som det gyldne snitt, tredelingsregelen, og så videre. Og om du skulle ha lyst til det, kan også Photoshop Elements hjelpe deg med å male 1 av 100 forskjellige effekter på utvalgte deler av et fotografi.

Mer informasjon om hva som er nytt i Photoshop Elements 10 finner du på denne siden.

Adobe Premiere Elements 10

Nyhetene i Premiere Elements 10 er nok mindre revolusjonerende, men like fullt til stede. Også her er det sortering og tilgang til filene dine som har stått i høysetet, samt at det skal bli enda enklere enn før å redigere filmene dine og få til de effektene du ønsker, selv med minimalt med forkunnskaper.

Her finner du nye verktøy for enkel og grei fargekorrigering av filmklipp, rette opp feil du kan ha gjort under opptaket, og animere stillbilder som klippes inn i filmen.

Premiere Elements 10 får også den samme ansiktsgjenkjenningen som Photoshop Elements 10 får, og kan benytte seg av den til å både finne de interessante bitene av filmopptakene og til å automatisk zoome inn på ansiktene i filmen.

I denne videoen finner du ytterligere informasjon om hvilke nyheter de to nye programmene kan by på, og eksempler på dem:

Veiledende priser er som følger, for engelske versjoner:

  • Photoshop Elements 10 fullversjon: Kr 837,50
  • Premiere Elements 10 fullversjon: Kr 837,50
  • Pakke med begge programmene i fullversjon: Kr 1237,50
  • Det er også mulig å oppgradere eldre versjoner, men dette sparer du bare småpenger på. Oppgradering er bare kr 150,- billigere for hvert program, eller kr 200,- dersom du oppgraderer dobbeltpakken.
annonse