Til hovedinnhold

Facebook er verdens største fotobibliotek

Tjue prosent av bildene som tas i år kan havne hos den sosiale giganten.

Fremveksten av sosiale medier og tilgangen på stadig billigere digitale kameraer gjør at vi tar bilder som aldri før. Ifølge tall fra Prediction Market Industry Association (PMIA) og Silver Institute ble det i år 2000 tatt 85 milliarder bilder, den gangen i hovedsak analoge.

Dette tallet har imidlertid flerdoblet seg de siste årene, og flere eksperter anslår at 375 milliarder bilder vil bli tatt i år, melder den fotonettsiden 1000memories.com. Det er i all hovedsak snakk om digitale bilder.

140 milliarder bilder på Facebook

Og det kan vi takke sosiale nettmedier for. Facebook blir av mange eksperter ansett som den største nettsiden for opplasting av bilder, noe ferske tall fra Zuckerberg og co. bekrefter.

Hele seks millarder bilder blir lastet opp i måneden, noe som utgjør over 70 milliarder bilder årlig. Med andre ord vil tjue prosent av de 375 millarder bildene som blir tatt i år havne på Facebook, anslår nettsiden selv.

Til nå består nettsiden av ikke mindre enn 140 milliarder bilder, et tall som vil mangedoble seg iløpet av de kommende årene.

Denne grafen viser hvor stor andel av bilder som havner på Facebook sammenlignet med Flickr og andre databaser. Kilde: 1000memorier.com

Eksplosjon av kameramobiler

Imidlertid er det ikke bare billigere kameraer og større tilgang på nett som er den eneste årsaken til dagens fotoboom i de sosiale mediene. Også bildene du knipser med mobiltelefonen din trekker tallet opp. Ifølge beregninger fantes det 2,5 milliarder kameramobiler i 2009, et tall som må antas å være høyere nå.

Totalt anslår 1000memories.com at over 3,5 billioner bilder har blitt tatt siden fotografiets fødsel i 1838.

Les også: Kameraer produseres som aldri før

annonse