Til hovedinnhold

Katastrofe for Facebook-aksjen

Stuper til ny bunnrekord.

Da Facebook gikk på børs 18. mai i år hadde aksjen en utsalgspris på 38 dollar, ca. 228 norske kroner. Tirsdag kveld hadde aksjen fått stadig flere «dislikes», og lå på under 30 dollar, nærmere bestemt 28,7 dollar, eller 172 kroner.

Dermed har aksjen tapt seg 56 kroner på 11 dager, et fall på nesten 25 prosent.

Zuckerberg dumpet aksjen

Sjefen sjøl, Mark Zuckerberg, kvittet seg med aksjer til en verdi av 6,8 milliarder kroner idet aksjen gikk på børs (da den var verdt 228 kroner).

Han er for tiden på bryllupsreise, men sløser visstnok ikke så altfor mye av milliardgevinsten på ekstravagant giftemålsfeiring, da han har blitt observert spisende på McDonalds-mat på ferien.

En gruppe investorer har saksøkt Zuckerberg og co, da de mener at selskapet skjulte negative prognoser som kom like før børsnoteringen.

Søksmålet er rettet mot Facebook, Mark Zuckerberg og bankene som stod for børsnoteringen, blant andre den amerikanske kjempen Morgan Stanley.

Investorene hevder at det var en «stor og markant reduksjon» i vekstprognosene som de aldri fikk vite om, ifølge Daily Telegraph.

– En av de verste debutene

Ifølge BBC er en av grunnene til at Facebook-aksjen sank ytterligere på tirsdag at dette var den første dagen det var lov å omsette opsjoner, og at de fleste gambler på at aksjen ville falle.

– Facebooks aksjedebut er allerede en av de mest trøblete debutene de siste årene, sier BBCs teknologikorrespondent Rory Cellan-Jones.

annonse