Til hovedinnhold

Få banningen tilbake i Spotify

Er låtene dine blitt sensurerte?

Har du merket at sangene dine i Spotify plutselig er blitt sensurert? I så fall er du ikke den eneste. Vi viser deg hvordan du kan fikse problemet.

Vekk med pipingen

Hvis du er som oss vil du helst høre originalversjonen av sanger på Spotify. Vi er hardbarka nok til å tåle en «fuck» i ny og ne, og vil helst ha oss frabedt de irriterende pipelydene som kommer med sensureringen.

I den siste tiden har imidlertid flere sanger på spillelistene til oss i redaksjonen blitt byttet ut av Spotify, fra usensurerte sanger med banning, til barnevennlige pipekor. Noen sanger er til og med sensurert med mjauing (ja, hør selv), og det hele har blitt et ganske plagsomt irritasjonsmoment.

Lett å fikse

Heldigvis er ikke årsaken til sensuren et konservativt steg fra Spotify, men antageligvis en følge av Spotifys lansering i USA. Flere og flere album har begynt å dukke opp i sensurerte utgaver, og når Spotifys systemer registrerer duplikater blir ett av albumene prioritert. I visse tilfeller er det den sensurerte utgaven som blir prioritert, og sangene på spillelisten din blir byttet til den «snille» utgaven.

Dette er imidlertid ikke tilfelle for alle album. Mange av albumene vi fant var prioritert omvendt, hvor den usensurerte utgaven var prioritert.

Uansett hvilket album Spotify har valgt som første prioritet, er det en enkel affære å finne fram til alternative utgaver.

Alt du trenger å gjøre er å trykke på den lille pilen ved siden av albumet, og du vil få fram det Spotify har registrert som en duplikat. Det usensurerte albumet vil som oftest ha et merke på albumbildet som advarer mot skittent språk, mens de sensurerte sangene vil være merket med «Edited», fremfor «explicit».

Dermed er det bare å finne fram til de usensurerte sangene på spillelisten din, og fortsette hverdagen med banning og skriking.

annonse