Til hovedinnhold

– Apple overpriser MacBook Pro med vilje

Analyseselskap hevder toppserien vil få både priskutt og oppgradering neste år.

Apple

Det er ikke mange dager siden Apple avduket sin nye MacBook Pro, og allerede nå foreligger det opplysninger om hvilke planer Apple visstnok har for produktlinjen neste år. De kan tyde på at man kanskje bør vente med investeringen.

Nettstedet 9to5mac melder nemlig at det har dukket opp et notat fra analytiker King-Chi Kuo i analyseselskapet KGI Securities hvor han hevder at Apple både skal kutte prisen og oppgradere MacBook Pro neste år.

Kan komme i 32 GB-utgave

Opplysningene er altså ikke offisielt bekreftet, men King-Chi Kuo er en velrenommert ryktemaker i bransjen, med godt rulleblad når det gjelder presisjon.

Apple

Analytikeren peker på at Apple har en tendens til å «overprise» produktene ved starten av en ny MacBook-generasjon, før selskapet deretter senker prisene gradvis i løpet av det påfølgende året. I tillegg tror analytikeren altså at det vil komme en oppgradering av MacBook Pro-maskinene neste år, i form av en økning til 32 GB minne.

Avhenger av Cannonlake-lansering

Den nye MacBook-en kommer som kjent kun med 16 GB minne, og som blant andre MacRumors meldte for noen dager siden har Apple uttalte at årsaken til dette er at mer minne ville brukt for mye strøm.

King-Chi Kuo peker imidlertid på at Apple trolig kommer til å utstyre neste års MacBook Pro med Intels kommende Cannonlake-prosessorer, som han sier bruker 15-25 prosent mindre strøm enn dagens arkitektur. Hvorvidt Apple vil gå opp til 32 GB vil dermed avhenge av om Intel får ut den nye arkitekturen i tide.

Det har også kommet nye rykter om Apples neste flaggskipmobil: iPhone skal visstnok endelig får OLED-skjerm »

(Via Slashgear)

annonse