Til hovedinnhold

Minneprodusentene sliter

Lav etterspørsel gir lav pris for produktene.

Verdens minneprodusenter skal ha vært litt for ivrige når det gjelder produksjonen av minnebrikker, og ikke helt ha sett hvor markedet var på vei. Prisen for minnebrikker er i alle fall på god vei ned, og det ser ikke ut til at dette er en trend som stopper med det første.

Det skal være flere grunner til at salget ikke er som forventet. Trenden med iPad og lignende produkter har gjort at det har blitt et mindre behov for minnebrikker, det samme har nettskyen. I tillegg sies det at det lave PC-salget har gjort at folk blir sittende litt mer på vent med tanke på kjøp av minne.

Minneprodusenten Samsung har blant annet satt fart på overgangen til 20 nm-produksjonsteknologi, for på den måten å redusere produksjonskostnadene ytterligere, slik at situasjonen på den måten blir noe bedre.

Så spørs det da. Vil de lave prisene komme ut til oss forbrukere? Minneprisene er allerede særdeles lave, nedenfor ser vi prisutviklingen på det mest populære minnesettet i prisguiden, Corsair Vengeance DDR3-1600 8 GB.

(Kilde: Digitimes)

annonse