Til hovedinnhold

Beats-hodetelefoner eksploderte: Apple skylder på batteriene

Enda mer eksplosiv elektronikk skaper problemer.

The Australian Transport Safety Bureau

Eksploderende og brannfarlig elektronikk har dessverre blitt mer vanlig den siste tiden, med Samsungs Galaxy Note 7 som selve trendsetteren på området. Nå viser det seg at heller ikke Apples hodetelefoner er trygge.

Det australske nyhetsnettstedet News.com.au melder nemlig at en australsk kvinne pådro seg brannskader på både ansiktet, håret og hendene etter at hodetelefonene hennes eksploderte om bord på et fly i februar. Hendelsen ble først rapportert av det australske transportsikkerhetsbyrået ATSB.

Hodetelefonene var produsert av Apple, som altså indikerer at det dreier seg om et par Beats-hodetelefoner. Apple kjøpte lydutstyrprodusenten Beats i 2014.

Det er uvisst akkurat hvilke hodetelefoner brukte, men trolig var de av typen Beats, som Apple nå eier.
Apple

Smeltet fast til flygulvet

Hendelsen inntraff to timer etter flyets avgang, da kvinnen kjente at ansiktet var i ferd med å bli brent. Etter at hun kastet dem på gulvet skal det ha oppstått gnister og en mindre brann i hodetelefonene. Batteriene og dekselet skal ha smeltet fast til gulvet på flyet.

I en uttalelse sa Apple at deres undersøkelser indikerer at brannen ble forårsaket av tredjepartsbatteriene som ble brukt i hodetelefonene, som er av typen AAA, og at det altså ikke var en feil med selve produktet. Eieren av de brannfarlige hodetelefonen var imidlertid ikke fornøyd med dette svaret.

– Hodetelefonene virker ikke uten batterier, og likevel spesifiseres det verken på hodetelefonene eller på innpakningen hvilket batterimerke man bør bruke, sa kvinnen i en offisiell uttalelse.

Som The Verge peker på er det ingen av Beats-hodetelefonene som tilbys av Apple i dag som bruker AAA-batterier, som betyr at modellen kvinnen benyttet trolig er av en eldre type. Trolig vil det likevel være Apple som er ansvarlig for en eventuell erstatning. Apple skal ikke kommet med noen flere kommentarer på saken i skrivende stund.

Andre Apple-produkter har hatt lignende problemer: Her ryker det av en iPhone 7 Plus »

annonse