Tek.no

Nyhet

Dette kan du glede deg til i juli

Månedens nye produkter er snart i butikken.

Pentax
4 Juli 2012 04:17

Nye kameramodeller

Juli er her, du har akkurat fått skattepengene dine inn på konto, og er klar for å investere i noe nytt fotoutstyr slik at du er klar når familien eller vennegjengen reiser vekk fra regntunge Norge for å slikke sol på Ibiza. Kanskje er du av typen som trenger et nytt kamera eller objektiv for å dokumentere årets sommerfestivaler, eller bare knipse litt fra båten når du er på hytta. Problemet er bare det at du ikke har oversikten over hva som kommer i butikken i disse dager. Fortvil ikke, Akam gir deg full oversikt over hva man kan forvente å finne i butikkhyllene i juli.

Sony DSC-RX100

Sonys nyeste entusiastmodell blant kompaktmodellene, er Power-shot DSC-RX100, som kommer i butikken i løpet av juli. Kameraet er bygget i metall, har F1.8 som største blender og har et rullehjul montert rundt objektivet som kan stilles inn til å endre det meste. I tillegg kan man filme i fullHD med inntil 60 progressive bilder per sekund. Bildebrikken er relativt stor i forhold til andre modeller med tilsvarende størrelse, og er akkurat like stor som bildebrikken man finner i Nikons 1-serie. LCD-skjermen er på 7,6 cm (3 tommer) og har en oppløsning på 1 229 000 bildepunkter. Objektivet har 3,6x zoom, som strekker seg fra 28 mm på vidvinkel til 100 mm på full tele. Vi har i disse dager en Sony DSC-RX100 til låns fra Sony og vil presentere en liten snikktitt så snart som mulig. Prisen på kameraet er veiledende 5290 kroner, og det er tilgjengelig fra midten av juli.

Canon EOS 650D

Tidligere denne måneden lanserte Canon sin nyeste forbrukermodell, Canon EOS 650D. På utsiden ligner kameraet mye på sin forgjenger Canon EOS 600D, men nykommeren har fått vesentlig forbedret autofokus under filmopptak, stereomikrofon på toppen av søkeren og trykkfølsom skjerm. Oppløsningen på bildebrikken er imidlertid på 18 megapiklser, som er det samme som de fleste av Canons speilreflekskameraer med APS-C brikke i dag. Skjermen på 650D er på 7,6 cm (3 tommer) og kan vippes ut og rundt, slik at den kan beskyttes for riper og støv. Vil du filme tilbyr kameraet videofunksjon i fullHD med 30 bilder per sekund i høyeste oppløsning. Da kameraet ble lansert var vi med på pressekonferansen, og vi fikk et imponerende inntrykk av den nye autofokusen som er vesentlig forbedret i forhold til tidligere modeller. Canon EOS 650D er allerede tilgjengelig for salg, og har en utsalgspris på rundt 7000 kroner inkludert kitobjektivet.

Pentax K-30

I mai slapp Pentax endelig en ny speilrelfeksmodell myntet mot mellomsegmentet. Den råtøffe krabaten fikk navnet Pentax K-30 og ble markedsført som et kamera som skulle tåle spesielt fukt og regn bedre en tilsvarende modeller i samme segment. På plass i K-30 er også en pentaprisme-søker, noe som er uvanlig da de fleste andre modeller i denne prisklassen bruker pentaspeil. Søkeren vil få tilnærmet 100% dekning og 0,92x forstørrelse. Skjermen er forholdvis ordinær på 3 tommer med 921 000 bildepunkter. Som de fleste andre modeller i klassen kan K-30 filme i fullHD med inntil 30 bilder per sekund. Prisen på kameraet er omtrent 6500 norske kroner, og det vil bli tilgjengelig i løpet av den nærmeste tiden.

I tillegg til disse kameramodellene er det flere nye objektiver som blir tilgjengelig i løpet av juli. På neste side vil vi presentere noen av de heiteste objektivnyhetene som snart kommer i butikken.

Les også