Til hovedinnhold

LGs råeste mobil får bakside i glass

Optimus G blir en av markedets kraftigste.

LG

Allerede før IFA-messen i august lettet LG på sløret om sin kommende toppmodell, LG Optimus G.

I dag ble den nye telefonen offisielt lansert.

LG Optimus G

Størrelse: 13,19 x 6,89 x 0,845 cm
Vekt: 145 gram
Skjerm: 4,7 tommer True HD IPS Plus, 1280 x 768 punkter, 15:9
Operativsystem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Nettverk: 2G, 3G, LTE (4G)
Kamera: 8 eller 13 megapiksler, avhengig av marked.
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon S4 Pro, fire Krait-kjerner @ 1,5 GHz, Adreno 320 GPU, 2 GB RAM
Teknologi: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB 2.0 HS, A-GPS, MHL och DLNA, NFC
Batteri: 2199 mAh, samtaletid 15 timer, standby 335 timer
Pris ved lansering: Ikke kjent
Tilgjengelig i Norge: 1. kvartal 2013

Optimus G blir en av de mest velutstyrte smartmobilene på markedet, med blant annet en Snapdragon S4 Pro-systembrikke som inneholder fire såkalte Krait-prosessorkjerner. Telefonen får en 4,7-tommers skjerm med oppløsning på 768 x 1280 punkter og den vil få et 8 eller 13 megapiksel kamera, avhengig av region. Hvilken modell som kommer til Norge, fremgår ikke av pressemeldingen fra LG.

Dette blir også en av de første mobiltelefonene på det norske markedet som vil ha støtte for LTE ("4G"). Men det er foreløpig usikkert om dette vil fungere i 4G-nettene til NetCom og Telenor her i Norge – og NetCom har nylig uttalt at de er nødt til å teste ut de enkelte telefonene i sitt nett før de kan si noe sikkert om du faktisk kan surfe med 4G-hastighet på dem eller ikke.

– Det er ikke ofte man kan bruke ordet banebrytende for nye smarttelefoner i dag, men LG Optimus G er et slikt produkt. Flere av våre søsterselskaper innen LG Group har samarbeidet i utviklingen av Optimus G, noe som gjør at telefonen har den absolutt beste teknologien vi har å tilby når det gjelder skjermteknologi, batteri og design, sier Kristoffer Ejebro, nordisk produktspesialist for Mobile Communications hos LG Electronics i en pressemelding.

LG Optimus G.Foto: LG

Nytt brukergrensesnitt

LG Optimus G vil få et nytt og forbedret brukergrensesnitt. En av de nye funksjonene kalles QSlide, og gjør det mulig for brukeren å bruke to programmer eller funksjoner samtidig på skjermen ved hjelp av et gjennomsiktig lag. Du skal for eksempel kunne sende en tekstmelding samtidig som du ser på en video, eller skrive en e-post samtidig som du ser på et kart.

Med den nye Live Zooming-funksjonen kan du zoome inn og ut på bilder, også når en video spilles av. Du kan for eksempel zoome inn på et veiskilt i en video som spiller.

Med funksjonen Dual Screen-Dual Play kan du både speile innholdet mellom smarttelefon og TV, og vise ulikt innhold på TV og mobil. Det kan for eksempel brukes hvis du vil vise en presentasjon på en TV samtidig som du viser presentasjonsnotatene på mobilen.

En annen funksjon, Icon Personalizer, lar deg tilpasse ikoner ved å redigere størrelse og legge til bilder, slik at de mest brukte applikasjonene blir mer synlige og lettere tilgjengelige.

– I dag prater man også om viktigheten av UX, User Experience, og brukeropplevelsen er noe som har vært fokus i utviklingen av Optimus G. Brukerne kommer til å oppleve et nytenkende grensesnitt og smarte funksjoner som QSlide, som på en helt ny måte optimaliserer og forenkler hverdagen, sier Ejebro.

Bakside i glass

Mens Apple med iPhone 5 har gått bort fra glass på baksiden av telefonen, har LG med Optimus G valgt å gå mot strømmen. Telefonen kommer nemlig med en bakside i ekte glass, som skal vise ulike mønstre avhengig av hvordan lyset reflekteres fra glasset. Dette er en del av et designkonsept som LG har patent på, og som de har kalt "LG Crystal Reflection". Ifølge LG skal det gi telefonen et iøynefallende tredimensjonalt og "juvel-lignende utseende".

Telefonen kommer på markedet i Korea denne måneden, etterfulgt av Japan og andre utvalgte markeder i oktober. Lansering i Europa er beregnet i første kvartal 2013, og vi har fått bekreftet fra LGs norske avdeling at telefonen vil være tilgjengelig også her i Norge fra samme tidspunkt.

Hvor rask er egentlig Snapdragon S4 Pro? Les vår sniktitt på et nettbrett med Snapdragon S4 Pro.

annonse