Til hovedinnhold
NyhetDenne blir ikke billig

Så mye koster LGs OLED-TV

Kan du gjette prisen?

På CES 2012 viste LG frem sin 55 tommer store OLED-TV – og spørsmålet mange har stilt seg siden da er "når" og "hvor mye"?

Nå har det kommet frem at LG planlegger å introdusere sin OLED-herlighet på filmfestivalen i Cannes som foregår mellom 16. og 27. mai i år.

Og prisen? Den kommer på i underkant av 8000 dollar – eller rettere sagt 7890 dollar. Det tilsvarer nesten 45 000 norske kroner.

Vil ha forsprang

Ifølge interesseorgansasjonen OLED Association ønsker LG å få vesentlig fortgang i lanseringen, slik at de får et forsprang på OLED-markedet.

Den opprinnelige utgivelsesdatoen var i løpet av andre halvdel av 2012. Senere ble det rapportert at LG forventet en lansering før OL i London i juli, og nå har altså utgivelsen blitt fremskyndet til mai.

Europa først ute

Det er spennende at LG velger Europa som startsted for å lansere sin store OLED-skjerm. Om dette betyr at vi i Norge får raskere tilgang til TV-en, gjenstår å se.

LG er ikke den eneste produsenten som slipper en større OLED-TV på markedet i 2012. Samsung har også store planer, og det er forventet at deres 55-tommer blir tilgjengelig i løpet av andre halvår 2012.

(Kilde: OLED Association)

annonse