Til hovedinnhold

Design ditt eget mobildeksel

Flere selskaper lar deg lage skreddersydde mobildeksler. Vi har testet en av løsningene.

Mobildekslene er tilbake for fullt, ikke minst fordi mange er gått over til smartmobiler. Disse mobilene er dyrere, mer avanserte og inneholder gjerne mer personlig informasjon enn tradisjonelle mobiltelefoner. Det betyr at behovet for å beskytte telefonen øker. At Apple gikk på en antennebrøler som fikk iPhone 4 til å fungere bedre med enn uten deksel, har bidratt til å øke etterspørselen.

Nå er flere leverandører kommet på banen med deksler du selv kan bestemme utseendet på.

Mats Nevelius i Frydaze som leverposteigutt.
Harald Kristiansen, Mats Nevelius og Kenneth Hauge satser på et kult image.
Harald demonstrerer selskapets iPhone-høyttaler, som egentlig bare er en trakt.

Norsk produsent satser på dekseldesign

En av disse leverandørene er Frydaze. Det norske selskapet har fått finansiell støtte fra investorer med tilhold på Aker Brygge, men holder selv til i enklere lokaler på andre siden av Pipervika. Herfra styrer de sin egen fabrikk i Kina, og herfra setter de opp nettsider for andre leverandører som vil tilby tjenesten til sine kunder.

– På våre nettsider kan du designe ditt eget deksel til nesten alle mobiltelefoner. Når vi setter opp tjenesten for en partner vil de normalt bare tilby deksler til mobiltelefoner som de har i sitt eget sortiment, forklarer Harald Kristiansen i Frydaze. Telenor er en slik partner.

– Nå satser vi også i USA, med slagordet «get dressed, or die trying», sier Kristiansen. Han driver Frydaze sammen med Kenneth Hauge og Mats Nevelius. Hauge og Kristiansen har tidligere bygget opp hodetelefonmerket Skullcandy i Europa og i Norge, mens Nevelius har en fortid i Sony Ericsson.

På samme måte som med Skullcandy, er filosofien at Frydaze skal være noe kult. Det synes også på det øvrige tilbehøret Frydaze kan tilby. Her finner vi selvklebenderosa plysj med sorte stjerner eller sebrastriper, klistre-bling med hodeskalle, og det som antakelig er tidenes styggeste iPhone-høyttaler i form av en gummitrakt.

Selskapet selger også et telefonrør du kan koble til telefonens håndfriutgang, og touch-vanter med knokkel-trykk.

Smart fra unYOUsual

Dekselet fra unYOUsual kom i posten etter få dager. I esken finner du en monteringsanvisning og en liten stjernetrekker til å løsne originaldekselet med.
unYOUsual er alene om å tilby løsningen med bakplater til iPhone 4/4S.

Et annet selskap som tilbyr en liknende tjeneste er unYOUsual. Fra sin nettside tilbyr de personlige deksler til iPhone og iPad. Om kort tid også vil de også tilby deksler til Samsung Galaxy S II.

Mens Frydaze primært satser på et enkelt plastdeksel, kan unYOUsusal tilby litt forskjellige løsninger. Her kan du velge tynne deksler som gir beskjedent med beskyttelse, eller du kan velge en kraftigere løsning med gummierte kanter. I tillegg kommer muligheten for å designe din egen bakplate. Da får du ikke noen ekstra beskyttelse, men et lokk som du bytter ut med den originale glassplaten bak på iPhone 4 eller 4S. Dette alternativet kan også komme godt med om du bare vil erstatte en ødelagt bakplate. Ifølge unYOUsual kan du bytte ut den originale bakplaten på din iphone uten at dette berører garantien på telefonen.

God kvalitet

Kvaliteten på trykket er også langt bedre nå, enn det var da vi testet en tilsvarende løsning fra Imageware for et par år siden. Den gang lot motivet seg skrape av med en negl, fargene var svake og passformen på dekselet lite imponerende.

Å designe sitt eget deksel er ikke så vanskelig. Er du kreativ med et bildebehandlingsprogram kan du få dekselet nøyaktig slik du ønsker det.

Kjapt og enkelt

Her er en kort beskrivelse av fremgangsmåten:

  1. Gå inn på nettsiden til produsenten som tilbyr dekseltjenesten (Frydaze eller uYOUsual)
  2. Velg hvilken mobiltelefon du skal ha deksel til, og hvilken type deksel du ønsker (sistnevnte gjelder bare for unYOUsual).
  3. Bruk et bilderedigeringsprogram for å sette sammen et motiv slik du ønsker at det skal se ut på telefonen, eller last opp et eksisterende bilde.
  4. Legg til tekst, om du ikke allerede har gjort det i bildebehandlingsprogrammet.
  5. Bekreft bestillingen og betal med kredittkort.

Det nye dekselet har du i posten i løpet av få dager. Frydaze tar 199 kroner for et deksel, mens unYOUsual tar 150 kroner for et vanlig deksel og 199 kroner for glassdekselet til iPhone. Begge leverandørene opererer med fri frakt.

Mer om
annonse