Tek.no

Nyhet

– Lager fire millioner iPad Mini i måneden

iPhone 5 og iPad Mini kan gi tidenes lanseringshøst for Apple.

21 Aug 2012 13:16

Ryktene om en større utgave av iPhone eller en mindre utgave av iPad har gått jevnt og trutt de siste årene. Denne muligens mellomste dingsen i Apple-utvalget er et av de heteste tipsene for hva som kommer ut av lanseringen 12. september.

Ifølge nettstedet digitimes.com skal Apple være i ferd med å skru opp produksjonen av iPad Mini til 4 millioner enheter i måneden.

Ikke iPad Mini før oktober

I motsetning til ryktene som har gått så langt hevder imidlertid nettstedet at iPad Mini ikke kommer før oktober.

Så langt har ryktene hevdet at Apple ville fornye alle iOS-dingsene som er på markedet i løpet av september. Det inkluderer iPhone 5, en mer strømsnill versjon av iPad 3 og en ny iPod Touch basert på teknologien fra den kommende telefonen. Alt dette i tillegg til den nevnte iPad Mini.

Les også: Ny iPhone og iPad i september

iPad Mini skal ha en skjerm med lavere oppløsning enn dagens iPad 3. Ryktene vil ha det til at oppløsningen ligger i nærheten av den som var i de to første iPad-modellene, altså 1024 x 768 piksler.

– Historisk god lansering

Analytikerne på sin side tror at den kommende iPhone-modellen, foreløpig bare kjent som iPhone 5, alene vil være en historisk god oppgradering og lansering for for Apple.

Analytikeren Craig Berger hos investeringsbanken FBR Capital forventer at Apple kan selge opp mot 250 millioner enheter av den nye telefonen i løpet av de to til tre årene den er ventet å være i salg.

Blant faktorene som kan gjøre lanseringen enda mer vellykket for Apple nevner Berger spekulasjonene om at operatøren China Mobile får selge iPhone. Operatøren kan alene så for inntil 13 millioner solgte Apple-telefoner i løpet av første halvdel av 2013, sier Berger.

iPad Mini bare en større utgave av iPhone?

Analytikeren tror dessuten at lanseringen av en iPad Mini kan gjøre høsten enda hyggeligere for Apple. Han er imidlertid usikker på hva slags enhet det er snakk om, og spekulerer i at den kan bli lansert som en større iPhone under arrangementet som går av stabelen 12. september.

Les mer om lanseringsfesten tidlig i september

(Kilder: pcmag.com, appleinsider.com)

Les også
– iPad Mini kommer senere
Les også
Selger deksler til 7-tommer iPad Mini
Les også
– Produksjonen av iPad Mini er i gang
annonse

Les også