Kamera på Kickstarter

Ta det på deg, og det tar bilde hvert 30. sekund.

Svenske Memoto introduserer et kamera som gir deg fotografisk hukommelse - i hvert fall digitalt og stykkevis. Dette kameraet er på størrelse med et litt stort, tykt frimerke, har en metallklips slik at du enkelt kan feste det på klærne, og tar et 5 megapiksel stort bilde hvert 30. sekund. Kameraet har geotagging, er fullstendig knappefritt og både lades og tømmes via en micro-USB-port.

Historien om hvordan produksjonen finansieres er minst like fascinerende som selve produktet. Prosjektet ble 23. oktober lagt ut på Kickstarter.com, et nettsted for kronerulling. Produsentene hadde i første omgang satt $50,000 som mål for innsamlingen til å komme igang med kommersiell produsering av kameraet, og hadde satt sluttdato til 30. november.

Allerede etter fem timer var målet på $50,000 nådd, men innsamlingen fortsetter. I skrivende stund, mens det fremdeles gjenstår 30 dager, har prosjektet fått totalt $365,155 fra 1899 givere. Produsentene er være helt i hundre, og lover å bruke de ekstra midlene på å forbedre prototypen og legge til nye funksjoner.

Jo mer du spytter inn, jo fetere takk får du av Memoto. Blant annet vil de tolv første som sponser med $5000 eller mer inviteres til Stockholm for en tredagers workshop med Memoto-teamet (reise, hotell og mat inkludert), mens alle som sponser med $35 eller mer får en Memoto-t-skjorte og navnet sitt nevnt på Memotos hjemmesider.

Kameraet vil komme i tre forskjellige farger, grå, hvit og oransje, og veiledende pris foreløpig er £279, eller rett over 1600 kr. Memoto anslår av kameraet vil være tilgjengelig i ordinært salg fra mars 2013.

Les også: Omg, tar du bilde nå?

Kilder:
Kickstarter.com
Photographyblog.com

annonse