Til hovedinnhold

– Vi satser ikke på batteri

HTC skrinla planene om modeller med ekstra lang batteritid.

Batteritiden er en av de fremste ulempene med dagens smarttelefoner – mange av dem holder ikke en hel arbeidsdag en gang. Nå har HTC varslet at de har skrinlagt planer om mobiler med ekstrem batteritid.

Opprinnelig hadde HTC planlagt å slippe mobiltelefoner med batterier på over 3000 mAh, altså rundt det dobbelte av de 1500 - 1750 mAh som er vanlig i dagens smarttelefoner. I stedet har selskapet valgt å følge markedsundersøkelsene sine, som antyder at kundene langt heller vil ha tynne mobiler enn lang batteritid.

For å sørge for at mobilene likevel varer så lenge som overhodet mulig, jobber HTC med teknologi for batterisparing. Dette betyr økt fokus på tidsstyring av tjenester, og automatisk avstenging av funksjoner som ikke er i bruk.

Huawei lanserte modellen Ascend D1 Quad i februar – den kommer i en versjon med ekstra stort batteri.

Konkurrentene gjør det motsatte

Selv om HTC altså ikke har glemt batteritiden helt, går den nye linjen midt i mot det enkelte av konkurrentene gjør. Motorola har nylig lansert Razr Maxx for det Europeiske markedet, etter å ha vært tilbakeholdne på grunn av samme type markedsundersøkelser. Razr Maxx er nemlig en millimeter tykkere enn den vanlige utgaven av Razr.

Les også: Nå kommer batterikongen

Til tross for skepsisen til en noe tykkere Razr-modell har Razr Maxx blitt en braksuksess i USA, og Motorola håper nå at den skal gjenta seg i Europa.

Samsung har alt løsninger for sine strømsultne kunder, mens både Huawei og LG har modeller på vei til markedet med ekstra store batterier.

Les også: Sniktitt på LG Optimus 4X HD

Motorolas Europa-sjef Ralph Gerbershagen viser frem Motorola Razr.

Hva tror du?

Skal vi gjette så tror vi neppe den millimeteren et dobbelt så stort batteri legger til på formfaktoren kommer til få folk til å snu i butikkdøren. Hva tror du? Diskuter i kommentarfeltet under.

Les også: Sniktitt på Huawei D Quad

(Kilde: androidandme.com)

Mer om
annonse