Xbox-sjefen: – Hvorfor bryr du deg om 60 bilder per sekund?

Phil Spencer mener ikke alle bryr seg om høy bildefrekvens.

Høy bildefrekvens er noe mange liker å fokusere på når det gjelder spill, og nettopp derfor brukes nettopp bildefrekvens som et av ytelsesmålene når vi tester grafikkort til PC-er. Ikke alle mener imidlertid at bildefrekvens er alfa og omega, inkludert spillkonsollbransjen selv, viser det seg.

I et intervju med nettstedet Metro nylig angående den ferske Xbox One X-konsollen ble sjefen for Microsofts Xbox-avdeling, Phil Spencer, blant annet spurt om hvorfor selskaper som Microsoft og Sony ikke ser ut til å være spesielt opptatt av målet om 60 bilder per sekund i alle spill.

– Hvorfor bry seg?

Phil Spencer.

Selv om denne bildefrekvensen ofte trekkes frem som et ideal av spillere selv, så ikke Spencer selv ut til å oppfatte dette som det aller viktigste.

– Hvorfor bryr du deg om 60 bilder per sekund? [...] Jeg er ikke uenig med deg, men det er en subjektiv mening at det er det eneste som teller, sa Xbox-sjefen i intervjuet.

Journalisten påpekte at folk merker om bildefrekvensen er lav, og at selv om man kanskje ikke klarer å identifisere problemet vet man at noe er galt, hvorpå Spencer ga følgende svar:

– Noen gjør kanskje det. Noen vil bare ha det moro med Lego Batman.

Xbox-sjefen pekte på at mange spillere ikke er spesielt teknisk anlagte og vet ikke forskjellen på 30 bilder per sekund og 60 bilder per sekund. Samtidig understreket han at «elsker» bildefrekvens, og at det på ingen måte er uvesentlig.

Han mener uansett at det ikke er hensiktsmessig å gå inn for å gjøre 60 bilder per sekund til standard, da det ikke vil være smart på pålegge spillbransjen slike krav, samt at bransjen uansett har et incentiv til å gi spillerne den beste opplevelsen.

Her er Microsofts nye konsoll: Den er den kraftigste på markedet »

Les også
Xbox-sjefen hinter om over 30FPS neste generasjon
Les også
Den store høstoppdateringen for Xbox One er klar
Les også
Dette er Xbox One X
annonse