Til hovedinnhold

Apple bekrefter: Snart kan du slå av funksjonen som gir iPhonen din dårligere ytelse

Niklas Plikk, Tek.no

I et intervju med ABCNews bekrefter Apples sjef Tom Cook at de vil gi det mulighet til å deaktivere funksjonen som gir lavere ytelse når batteriet på iPhonen din blir slitt – etter kraftige reaksjoner fra brukere verden over.

I første omgang valgte den amerikanske giganten å redusere prisen på batteribytte på nyere iPhone-modeller. Prisen på et nytt batteri er nå 299 kroner hos Apple, noe som viser seg å være den billigste løsningen på markedet.

Men selskapet ser ut til å måtte gjøre ytterligere grep for å roe misnøyen blant sine bruker, og gjør derfor den omstridte funksjonen valgfri.

Blir trolig tilgjengelig i mars

Tim Cook. Bilde: CHIP SOMODEVILLA

Valget for å skru av funksjonen som gjør mobilen tregere vil komme som en del av Apples neste iOS 11-oppdatering.

Den er ventet å bli tilgjengelig tidlig i februar, og slippes dermed trolig i mars for oss vanlige brukere, skriver nettstedet The Verge.

Tim Cook poengterer i intervjuet med ABCNews at selv om Apple gir brukere mulighet til å deaktivere funksjonen som reduserer ytelsen i telefonen, er det ikke noe de anbefaler.

Akkurat som de skrev i uttalelsen sin i desember poengterer Cook at funksjonen er der for å forhindre at mobilen slår seg av uten forvarsel, ikke for å gjøre mobilen tregere.

Dette kan du gjøre hvis mobilen din har blitt treig:

Vil vise statusen på batteriet ditt

Oppdateringen som kommer vil også by på flere batterirelaterte nyvinninger. Cook sier målet er å gjøre det så enkelt som mulig for folk flest å sjekke tilstanden til batteriet.

Per i dag kan du delvis gjøre dette ved hjelp av tredjepartsapper som for eksempel Battery Life.

Men ved neste oppdatering vil du altså kunne gjøre dette direkte på iPhonen uten at du trenger ekstra apper, og som trolig vil gi deg et mer realistisk bilde av batterilivet. Nøyaktig hvor mye du får vite om helsen til batteriet ditt sier ikke Cook noe om, men dette er noe vi kommer tilbake til så fort utvikler-utgaven er oppdatert.

Apple har mange jern i ilden:
Sjekk ut selskapets nye nye hjem »

(Kilde: ABCNews)

annonse