Til hovedinnhold

Xbox-kontrollerne dominerer på Steam

Men PS4-tallene overrasker.

Niklas Plikk, Tek.no

For gamle PC-spillere er det ikke mye som kan slå kombinasjonen av tastatur og mus, men for de som vokser opp med spillkonsoller vil en håndkontroller føles vel så naturlig.

At slike kontrollere også er ganske populært selv på PC ble bekreftet da Valve kunne dele noen data de har hanket inn gjennom sin spillplattform Steam.

Siden 2015 har nemlig over 30 millioner brukere oppgitt at de har tilgang på en håndkontroller, og mer enn halvparten av disse igjen har registrert mer enn én.

Og av disse kontrollerne er det Xbox-varianten som så avgjort er mest populær. Over halvparten av alle registrerte konsoller er listet som en Xbox One- eller Xbox 360-variant, med sistnevnte i stort flertall.

Steam

Det er egentlig ikke så merkelig, med tanke på at denne konsollen ble sluppet allerede i 2005 og har solgt i over åtti millioner eksemplarer. Da blir det snekret sammen noen kontrollere til den også.

Overrasket over PS4-tall

Det som har overrasket Valve er at over 12 millioner har registrert sin PS4-kontroller. Med tanke på at PlayStation 4 i fjor rundet 70 millioner solgte høres jo ikke dette spesielt merkelig ut, men saken er at PS4-kontrolleren sjelden har støtte bygd inn i spill.

Da må det kjøres programvare som lurer spillene til å tro man sitter med en Xbox-kontroller, og det er ikke optimalt.

Prosentfordelingen mellom kontrollerbrukere forrige måned tyder i hvert fall på det. Det er registrert omtrent like mange PS4- og Xbox One-kontrollere, men de med PS4-kontrolleren er bare halvparten så aktive.

Fikk du med deg vår test av Xbox X?
Microsoft selv kaller konsollen for «6 teraflop-monsteret» >>>

(Kilde: Steam)

annonse