Tek.no

Nyhet

Samsungs nye mobil har fire kameraer på baksiden

Er dette den nye trenden?

Skjermdump / Samsung.com
11 Okt 2018 15:09

Samsung lanserer nå en ny mobil i sin A-serie. Den nye Galaxy A9-modellen kan blant annet skilte med et kamerasystem på baksiden bestående av hele fire ulike sensorer og objektiver som til sammen skal ta bilder for deg.

Telefonen er ventet å komme i norske butikkhyller i november. I pressemeldingen som Samsung har sendt ut står den veiledende prisen til 5990 kroner.

Fire i én

En av tingene som skiller denne mobilen fra andre på markedet er hvordan kamerasystemet på baksiden er sammensatt av fire sensorer:

  • Et hovedkamera med en 24 megapikslers sensor som har autofokus og en blenderåpning på f/1.7.
  • Et zoomkamera som tar seg av zoombilder, hvor du har en sensor på 10 megapiksler med en blender på f/2.4.
  • Et vidvinkelkamera som tar bilder med 120 graders vinkel. Her har du, som på zoomsensoren, en blenderåpning på f/2.4.
  • Et dybdekamera på 5 megapiksler med en blenderåpning på f/2.2.

Det å bruke flere sensorer til å ta et bilde er noe vi har sett gjort over en god stund, hvor den beste telefonen per i dag er Huawei P20 Pro.

Derfor blir det spennende å se hvor godt programvaren som følger med A9-telefonen klarer å fremstille et ferdig bilde. Akkurat hvordan resultatet blir får vi svar på når telefonen dukker opp for test etter hvert.

Mobilen kommer to farger - svart og blå.
Samsung

Flere spesifikasjoner

Telefonen har en 6,3 tommer AMOLED-skjerm som kan vise 1080 x 2220 piksler. Den har videre 6 GB med arbeidsminne og 128 GB med intern lagringskapasitet. Skulle dette bli i snaueste laget så kan du spe på med et minnekort opp mot 512 GB.

Den 183 gram tunge telefonen huser i tillegg en Octa Cor-prosessor (2,2GHz Quad + 1,8 GHz Quad), samt at du har totalt 3800 mAh batterikapasitet å ta av.

Telefonen leveres med Android 8.0, også kjent som Oreo. Du får kjøpt Galaxy A9 i to ulike farger – Caviar Black og Lemonade Blue – når de dukker opp for salg i november. Rosafargen som vises i toppbildet kommer ikke i salg i Norge.

Lyst på ny Samsung-telefon akkurat nå?
Les testen av selskapets nye Note 9-modell »

(Kilde: Samsung)

annonse

Les også