Til hovedinnhold

Er dette en heftigere Galaxy S5?

Nytt bilde viser det som skal være en oppgradert toppmodell.

@evleaks
Dette bildet ble postet av @evleaks i går. På forsiden har den det samme prikkemønsteret som ble introdusert med Galaxy S4. Langs kantene, og bak, ser det ut til å være aluminium, eller metallimitasjon, som gjelder.Foto: @evleaks

Samsungs Galaxy S5 ble lansert under mobilmessen Mobile World Congress i år. I motsetning til tidligere år har en ny og oppdatert Galaxy S-modell måttet dele oppmerksomheten denne gangen, med et produkt ingen aner om kommer eller ikke. Ryktene har nemlig gått både før og etter lansering om en litt pyntet versjon med metalldeksel.

Den kjente ryktemakeren Evan Blass, best kjent som @evleaks på Twitter, la i går ut et nytt bilde av en telefon som skal være den kommende premiummodellen.

Les testen av Samsung Galaxy S5 »

Frem, tilbake og frem igjen

Ryktebørsen går uavbrutt, men det er forholdsvis sjelden vi er borti såpass sprikende rykter som det har vært rundt denne telefonen. Den har for eksempel vært kjent under hele tre forskjellige navn; Galaxy F, Galaxy S5 Prime og Samsung KQ.

For ordens skyld skal det nevnes at KQ ikke har vært forventet å bli det endelige navnet. Koblingen skyldes at Galaxy S5 skal ha vært kjent som Project K internt i Samsung før lanseringen.

Ryktene har heller ikke blitt helt enige med seg selv om innmaten i denne mulige sjefs-Galaxy-en. Tidlige rykter omtalte en telefon med aluminiumsdeksel, men med noe svakere innmat enn modellen vi har blitt kjent med som Galaxy S5. Den siste tiden har imidlertid ryktene omtalt en kraftigere telefon, med høyere skjermoppløsning og sterkere innmat.

Også Blass virker usikker

Til tross for at Blass påfallende ofte skyter blink med informasjonen han legger ut, virker også ryktemakeren i tvil denne gangen. Twitter-meldingen lyder nemlig; «Enda et påstått bilde av en mulig Galaxy F».

Bildet levner også en del usikkerhet. Av en eller annen grunn er det lavoppløst og pikselert på forsiden av telefonen. Designmessig ser den kanskje aller mest ut som en krysning av Galaxy S3 og Galaxy S4, med pulsmåleren vi kjenner fra Galaxy S5 plassert under kameraet.

Kan komme denne måneden

Samsung forsøkte i mars å avkrefte at telefonen var på vei. Mistenkelige navn har likevel dukket opp i hytt og pine. Ryktebørsen mener å ha identifisert telefonen i ytelsestester, på et indisk fraktbrev og i Samsungs egen kildekode.

Når ryktede modeller dukker opp gjentatte ganger på denne måten, pleier det å bety at noe er i gjære. Like fullt – det er heller ikke så ofte at mobilprodusenter aktivt går ut for å avkrefte rykter.

Om det blir en ny versjon eller simpelthen en Galaxy S5 med litt endret utførelse og samme navn er foreløpig helt ukjent. Det er uansett verdt å ha i tankene at Samsung, og flere andre mobilprodusenter, har for vane å gi toppmodellene sine store og små oppgraderinger et stykke ut i levetiden. Det fikk også Galaxy S4 på høstparten i fjor.

Dermed er fortsatt det meste uklart, men det er snakk om at modellen kan dukke opp i løpet av måneden. Produsenten har riktig nok en lansering i New York, den 12. juni. Men enn så lenge ser den lanseringen ut til å handle om et nettbrett, og de heteste ryktene handler om en diger variant på hele 13,3 tommer. Amobil.no er uansett til stede for å se nærmere på det Samsung måtte ha å vise frem.

Les testen av Samsungs største nettbrett til nå – Galaxy NotePro 12.2 »

(Kilde: @evleaks/Twitter.com)

annonse