Til hovedinnhold

Huaweis nye toppmodell er blant verdens tynneste

Lanserte 4G-mobilen Ascend P7 i Paris i dag.

Huawei

Huawei har lansert sin nye toppmodell, Ascend P7. Lanseringen fant sted på et pressearrangement i Paris onsdag ettermiddag. Telefonen kommer til Norge i løpet av mai.

Etterfølgeren til fjorårets Ascend P6-modell er ifølge produsenten enav verdens tynneste mobiltelefoner, med sine 6,5 millimeter. Telefonen er likevel 0,3 millimeter tykkere enn Ascend P6. Men selv 6,5 millimeter er betydelig tynnere enn de fleste konkurrenter, som for eksempel Sony Xperia Z2 som måler 8,2 millimeter eller iPhone 5S som måler 7,6 millimeter.

Bedre kamera og kraftigere prosessor

Ifølge Huawei er Ascend P7 redesignet fra innsiden og ut, og det skal være gjort forbedringer både i maskin- og programvaren for å bedre ytelsen. Huawei har som med sin forrige toppmodell valgt å gå for en egenutviklet systembrikke med fire 1,8 GHz ARM Cortex A9-systembrikker. P6 hadde fire 1,5 GHz-prosessorer.

Foto: Huawei

Skjermen er blitt litt større, og du får nå en 5-tommers Full HD-skjerm (1920 x 1080 punkter). Forgjengeren hadde en 4,7-tommers skjerm med 720p HD-oppløsning.

Foto: Huawei

Kameraet i telefonen er også oppgradert. Mens P6 hadde et 8 megapiksel hovedkamera og et 5 megapiksel frontkamera, har P7 fått et 13 megapiksel hovedkamera og et 8 megapiksel frontkamera. Da vi testet Ascend P6 i fjor høst, var vi godt fornøyde med kameraet i telefonen – og vi er derfor spent på å teste dette kameraet når vi får telefonen til test senere. Huawei benytter en bakbelyst bildebrikke fra Sony.

Verdens tredje største mobilprodusent

Foto: Huawei

Det er ikke mer enn tre år siden Huawei lanserte sine første mobiltelefoner, og likevel har selskapet klart å klatre helt opp på en tredjeplass på listen over verdens største mobilprodusenter.

– Huaweis satsning på å utvikle mobiltelefoner med topp kvalitet de siste årene har betalt seg. Vi er nå ranket som nummer tre globalt innenfor smartmobiler, og kjennskapen til merkevaren vår stiger jevnt i nøkkelregioner som Kina og Vest-Europa, sier Huawei-sjef Richard Yu i en pressemelding.

Kun Samsung og Apple er større enn Huawei, men det er likevel et godt stykke opp fra tredje- til andreplassen. Ifølge IDC hadde Huawei en markedsandel på 4,9 prosent i 2013, mot 15,3 prosent for Apple og 31,3 prosent for Samsung.

Lurer du på hvilken mobiltelefon som er best akkurat nå?
Her finner du vår mobil-toppliste »

Foto: Huawei
annonse