Ny Lumia-modell kan få 3D Touch

Microsoft vil stappe Lumia 1020-oppfølgeren full av sensorer.

Microsofts oppkjøp av Nokia ble ferdigstilt for kort tid siden, og samtidig går ryktene om en oppfølger til kameraverstingen Lumia 1020. Det ble lansert nye Lumia-modeller i begynnelsen av april, men ingen av disse har et kamera som stiller i helt samme klasse som Lumia 1020 har. Nå viser det seg at kameraet kanskje ikke blir det mest spenstige ved en eventuell oppfølger uansett.

Ryktene som har gått så langt handler om en telefon med kodenavnet McLaren. Akkurat som dagens Lumia 1020 skal den ha en liten kul på ryggen, der den forvokste kamerasensoren sitter. Ifølge nettstedet theverge.com skal den imidlertid også ha uvanlig mange sensorer. Formålet til disse skal være å la deg styre telefonen med fingersveip rett ut i luften.

Noe kjent, noe nytt

Ifølge nettstedets kilder skal systemet ha det interne navnet 3D Touch, eller Real Motion. Noen av funksjonene kjenner vi fra andre telefoner, mens noen vil være unike for Lumia-serien, og i begynnelsen McLaren, hva den enn vil hete etter lansering – muligens Lumia 1030, dersom Microsoft følger navnetradisjonen de har brukt for de andre produktene.

Blant funksjonene vi kjenner, eller kjenner slektninger av, er muligheten til å besvare telefonen ved å holde den opp til øret, eller til å dempe samtaler dersom du legger telefonen ned på bordet. Mange telefoner på markedet gjør dette allerede i dag.

Kinect for telefoner

De mange sensorene skal imidlertid gjøre langt mer avansert bruk mulig, og beskrives som Kinect for mobiltelefonen. Hvis du ikke kjenner Kinect-navnet, er det et sensortilbehør til spillkonsollene i Xbox-serien. Enkelt forklart lager Kinect et tredimensjonalt rutenett i rommet foran seg, slik at den kan detektere bevegelser, hastigheter og avstander.

Dersom ryktene stemmer skal du altså kunne navigere i menyene uten å engang være borti telefonen.

Hele telefonen er en «knapp»

Ved siden av selve menybruken skal de mange sensorene kunne detektere hvordan du holder telefonen. Det betyr at kameraappen kan zoome inn ved at du sveiper fingrene over øvre langside på telefonen når du fotograferer. En annen vri er at telefonen merker om den blir snudd, eller om hele brukeren snur seg. Dermed kan du ta med deg telefonen til sengs, samtidig som du leser på mobilskjermen, uten at innholdet snus sidelengs.

Det skal også være gjort noen endringer i menysystemet for å få 3D Touch til å fungere optimalt.

McLaren blir omtalt som høstens store Microsoft-lansering, men ryktene har ikke festet noen dato til slippet så langt.

Nettstedet

wmpoweruser.com

har funnet frem denne videoen, som skal vise frem teknologien bak løsningen i aksjon:

Gamle Nokia har hatt en litt varierende omgang med spenstige tekniske løsninger. Selskapet har vist frem en rekke helsprø teknologier, men få av dem har dukket opp i ferdige produkter. For eksempel jobbet selskapet med å bruke sine gamle Symbian-mobiler nærmest som Kinect-sensorer for storskjerm. Et annet prosjekt gikk ut på å lage berøringsskjermer som endret form, med skikkelig tastatur og tasterespons som resultat.

I motsetning til tidligere tiders galskap, skal altså 3D Touch-teknologien være på vei inn i produkter vi kan kjøpe. Her er det imidlertid mange om beinet, og store navn som Qualcomm og Samsung pusler med løsninger som likner.

Les sniktitten på Qualcomms nettbrett med sonar »

(Kilde: theverge.com, wmpoweruser.com)

Les også
Du kan oppdatere til Windows Phone 8.1 nå
Les også
Nokia Lumia 1320: Diger Windows-mobil på billigsalg
Les også
Nokia Lumia 1520: Dette er Windows-mobilen vi har ventet på
Les også
Nokia Lumia 1020: Er Lumia 1020 den beste kameramobilen?
annonse