Til hovedinnhold

Google lanserer snart sin egen TV-plattform

Nye Android TV skal gjøre TV-opplevelsen så enkel som mulig.

Allerede i 2010 lanserte Google sin egen smart-TV-plattform Google TV, en Android-basert funksjonalitet som både er bygd inn i TV-er og andre produkter, for eksempel Sonys TV-boks NSZ-GS7.

I konkurransen med både vanlige smart-TV-er og de mange strømmeboksene på markedet har Google TV aldri blitt den suksessen Google håpet på, og i den forbindelse dukket det opp rykter i oktober i fjor om at plattformen skulle relanseres under navnet Android TV.

Nå ser det ut til at disse planene for alvor har begynt å konkretisere seg. Nettstedet The Verge skal nemlig ha fått eksklusiv tilgang til dokumenter som inneholder en rekke detaljer om den kommende Android TV-plattformen.

Fokus på minimalisme

Interessant nok ser det ifølge dokumentene ut til at Google har «jekket ned» ambisjonene sine en smule i forhold til Google TV, og heller kun fokusert på å utvikle et underholdningsgrensesnitt som skal være så enkelt og strømlinjeformet som overhodet mulig.

– Det handler om å finne og nyte innhold med så lite friksjon som mulig. Det skal bli filmatisk, morsomt, flytende og raskt. [...] Tilgangen til innhold bør være enkel og magisk, skriver Google visstnok i dokumentene. Ifølge selskapet bør det aldri ta mer enn tre handlinger å starte det ønskede programmet fra hovedmenyen.

Flere store selskaper skal allerede være i gang med å utvikle TV-applikasjoner for plattformen, og Google har angivelig gitt instrukser om å lage applikasjonene ekstremt enkle.

Kan brukes til spill

Dette ser også ut til å innebære at søkefunksjonen er nedprioritert, og at plattformen i stedet aktivt skal forutsi og fronte innhold som brukeren kan være interessert i, og legge disse på forsiden. I tillegg skal systemet automatisk kjøre innhold som du allerede har begynt å se på.

Ifølge skjermbildene av grensensittet som The Verge sitter på byr Android TV-plattformen på applikasjoner fra blant annet Netflix, Hulu og Pandora, i tillegg til Googles egne tjenester. I likhet med for eksempel Amazons nye strømmeboks Fire TV skal Android TV også har støtte for spill og stemmestyring.

Ellers er det uvisst hvorvidt det dreier seg om en egen TV-boks, eller om Android TV skal bygges inn i tredjepartsprodukter slik som Google TV. Google selv har ikke kommentert saken.

TV-bokser begynner å bli tallrike: Amazons nye Fire TV tar opp konkurransen med blant annet Apple TV »

(Kilde: The Verge)

Les også
Dette er Googles nye TV-plattform
Les også
Nettkjempen Amazon har lansert sin egen TV-boks
Les også
– Nye Apple TV er klar allerede i april
Les også
Philips tar i bruk Googles operativsystem i TV-en
Les også
Google Chromecast: Googles vidunderpinne er årets enkleste kjøp
annonse