Tek.no

Nyhet

Verdens største PC-produsent selger flere telefoner enn PC-er

Har levert knallresultat.

360b/Shutterstock.com
18 Aug 2014 11:01
annonse

Det er nå den tiden på året da IT-selskapene legger frem sine kvartalsresulater, og den siste tiden har blant andre Apple, Facebook, Google og Nvidia presentert oppmuntrende bunnlinjer.

Nå er turen kommet til verdens største PC-produsent Lenovo, som er det selskapet som definitivt har gjort det best i det labre PC-markedet den siste tiden. Lenovos seneste kvartalstall mer enn indikerer at selskapet vil fortsette å holde hodet over vannet, og vel så det.

Når nye høyder

Omsetningen for kvartalet som endte 30. juni havnet på 10,4 milliarder dollar, noe som er en økning på hele 18 prosent i forhold til samme periode i fjor. Overskuddet gikk også kraftig opp, med solide 23 prosents økning til 214 millioner dollar.

PC-ene til Lenovo selger godt.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Mer

Lenovo styrker stadig sin posisjon på PC-markedet. Selskapet noterer en økning i antall PC-forsendelser på 15 prosent, til 14,5 millioner enheter for kvartalet. Markedsandelen ligger ifølge selskapet nå 19,4 prosent, opp fra 16,7 prosent i fjorårets kvartal.

annonse

Ellers kan den kinesiske PC-giganten feire to andre milepæler dette kvartalet. Selskapet opplevde en økning i forsendelser av nettbrett på astronomiske 67 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Med 2,3 millioner sendte enheter er Lenovo nå den tredje største aktøren på dette markedet.

Selger nå flere mobiltelefoner enn PC-er

Den andre milepælen er mobiltelefon-salget, som økte med hele 39 prosent, til 15,8 millioner enheter. Det vil altså si at selskapet for første gang har solgt flere mobiltelefoner enn PC-er det siste kvartalet.

Når det gjelder mobiltelefoner er det Kina som er det klart største markedet. Hele 13 millioner av selskapets mobiltelefoner ble solgt i hjemlandet, noe som gjør at selskapet har inntatt førsteplassen i Kina, foran Samsung.

Også når det gjelder PC-er er Kina klart viktigst, med 37,1 prosent av verdensmarkedet.

Noe annet som gjør det bra er Chromebook-salget: Salget vil trolig tredoble seg innen år 2017 » (Amobil.no)

Les også
PC-en gjør comeback
Les også
Xiaomi selger flere smartmobiler enn Samsung i Kina
Les også
—Nokia tjener penger om to år
Les også
Pengene renner inn for Apple
annonse

Les også