Nyhet

Facebook skal fornye designet og endrer fokus

– Fremtiden er privat, sier Zuckerberg.

Facebook skal snart implementerte et nytt design på tjenesten, hvor fokuset flyttes fra nyhetsstrømmen og over på grupper og hendelser. Det melder Facebook-sjef Mark Zuckerberg fra scenen på Facebooks egen utviklerkonferanse F8.

Det nye designet betyr blant annet et farvel til det blå banneret på toppen av siden, som har dominert Facebook i alle år.

Slik ser det ut:

Sik ser det nye designet ut.

Fra scenen sa Zuckerberg at Facebook gjennom årene har hatt fire forskjellige design. Dette skal være det femte, og det kaller det FB 5.

Også meldingsprogrammet Facebook Messenger kommer i ny versjon, og skal skilles ut som en egen app til både PC og Mac. Ifølge Wired ligner tjenesten på Apples iMessage. Utover tekst og bilder, kan man også dele video og ha videosamtaler via tjenesten.

Forbinder Messenger og WhatsApp

Facebook jobber samtidig med en løsning som forbinder Messenger og WhatsApp, som begge eies av Facebook. Det skal gjøre det mulig å sende beskjeder på tvers av plattformene, og dette skal skje kryptert.

Zuckerberg bruker mye tid fra scenen på å snakke om retten til privatliv på Facebook.

- Fremtiden er privat, sier han.

Fra scenen lover han at de er seriøse, til tross for deres turbulente siste par år.

– Jeg skjønner at det er mange som ikke er sikre på om vi er seriøse når vi sier dette. Vi har ikke akkurat det beste ryktet når det kommer til personvern akkurat nå, for å si det mildt. Men jeg er forpliktet til å gjøre dette godt og å starte et nytt kapittel for produktet vårt, fortalte Zuckerberg.

Facebook tester også en betalingsløsning for Whatsapp, som i første omgang skal rulles ut i India. De tester også ut å fjerne synlige «likes» fra Instagram i en lukket testfase i Canada, akkurat som noen brukere i USA har sett.

Les også
Facebook lanserer egen kryptovaluta
annonse