Til hovedinnhold

Huaweis neste flaggskip kommer 26. mars

P30 kan handle om zoom.

Akkurat nå er det to mobiler verden venter på. Samsungs Galaxy S10 og Huaweis P30. Førstnevnte lanseres i morgen, mens P30 har vært et mer usikkert kort frem til nå. Men nå har Huawei sluppet sitt første offisielle hint om telefonen i en Twitter-post.

P30 vil bli lansert den 26. mars på et arrangement i Paris.

Det vil gi Samsungs flaggskip en måneds tid alene som ferdiglansert før kineserne følger opp fjorårets toppmodeller.

Handler det om zoom?

P30 skal ifølge dette ryktebildet ha fire kamera på linje over hverandre, mens det ligger sensorer rett til høyre for kamerariggen.

P20 Pro skapte bølger da den dukket opp med sin vanvittige nattmodus som fungerer omtrent som et innebygget fotostativ. De lange eksponeringene i mørket gjorde at P20 gikk forbi alt annet som var på markedet ved fotografering under vanskelige forhold.

De fleste av ryktene så langt har antydet at det vil være hele fire kamera på baksiden av P30, og også Huaweis egen video i Twitter-posten antyder at det kan skje noe spennende på kamerafronten.

Den viser nemlig kjente landemerker som Eiffeltårnet og Triumfbuen. Først på god avstand, før videoen går helt inn på detaljer fra byggverkene. Androidauthority.com spekulerer i at zoom kan være en viktig del av pakken når P30 dukker opp.

Likner på forrige modell

Hvis ryktebildene så langt er noe å gå etter vil designen ha en del til felles med dagens P20 Pro. Dermed snakker vi om en «remse» med kameraer øverst til venstre på baksiden av telefonen. Med sensorer og blits plassert rett ved siden av.

Den store forskjellen vi har sett mot våre hjemlige utgaver av P20 Pro og Mate 20 Pro er fraværet av busslomme øverst på skjermen. Ryktebildene så langt har i stedet vist en dråpeformet utskjæring i skjermen til frontkameraet.

Hva det vil si for muligheten til å få god ansiktsgjenkjenning i telefonen er usikkert. I Mate 20 Pro er det et helt lite utvalg sensorer bygget inn i denne busslommen.

Samtidig er det slik at også Mate 20 Pro er å få tak i i to utgaver som bare har dråpeformet utskjæring i skjermen og ikke er utstyrt med den avanserte ansiktslåsen. Det er altså ikke helt sikkert at ryktebildene av P30 så langt er ensbetydende med at den ikke får funksjonen.

Dagens Mate 20 Pro fikk et ekstra vidvinkelkamera. Nå ser det ut til at Huawei satser på zoom. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En annerledes Mate 20 Pro

Forrige model i P-serien kom på vårparten i fjor, mens Mate-telefonene på høsten har blitt lanseringsprodukter for nye prosessorer og maskinvare. Det er altså sannsynlig at P30 blir en telefon som likner en del på Mate 20 Pro på innsiden. Men hva slags funksjoner og design som bygges rundt er høyst usikkert.

En ting vi så langt ikke har sett i noen av ryktebildene er en fingerleser. Det antyder at Huawei fortsatt har den i skjermen her, akkurat som i Mate 20 Pro.

Mate 20 Pro introduserte et par nye teknologier i Huawei-utvalget. Her kom både den nevnte ansiktslåsen, trådløs vennelading ved å holde mobilen inntil andre trådløst ladbare produkter og et vidvinkelobjektiv i tillegg til det vanlige objektivet og zoom-løsningen.

annonse