Tek.no

Nyhet

Netflix-funksjon omsider på plass for iOS

Syv måneder etter at Android-plattformen fikk den.

Ole Henrik Johansen, Tek.no
11 Feb 2019 11:30

Netflix slipper nå omsider en funksjon kalt «smart nedlastinger» for alle som bruker iPhone eller iPad til laste ned og se innhold fra plattformen. Det melder selskapet på sine egne hjemmesider.

Det er godt nytt for deg som liker å se serier eller filmer på farten, og lagrer disse lokalt på enheten din.

Den første smakebiten på denne funksjonen fikk vi allerede sommeren 2018. Og først nå, syv måneder etter at tilsvarende løsning ble frigjort til alle med Android-baserte enheter, kan du bruke den med iOS.

Sletter og laster ned for deg

Under App-innstillinger kan du aktivere den nye funksjonen.
Skjermdump

Meningen med funksjonen er at den skal hjelpe deg å ha nedlastet innhold klar til bruk.

Om du begynner å se en serie, og for eksempel laster ned de tre første episodene, vil funksjonen slette episoder du har sett automatisk – og ikke minst laste ned nye episoder slik at du har noe nytt å se på til enhver tid. Ser du for eksempel den første episoden av de tre du lastet ned, vil appen etterhvert laste ned den fjerde episoden, så den ligger klar.

Funksjonen vil kun fungere når telefonen eller nettbrettet ditt er koblet til et trådløst nett, og bruker dermed ikke opp mobildataen din.

Slik gjør du

1. Før du begynner å ta i bruk funksjonen må du sjekke at appen din er oppdatert. Det gjør du ved å klikke deg inn i App Store og sjekke appen under fanen oppdateringer.

2. Trykk på «Mer»-ikonet nederst i høyre hjørne av appen.

3. Under dette valget må du videre velge «App-innstillinger».

4. Her får du en rekke valg, der iblant Smarte nedlastinger. Her kan du også se at funksjonen ikke vil laste ned nytt innhold med mindre du er tilkoblet trådløst nett.

Merk at det ikke er alt innhold du kan laste ned. Det avhenger av rettigheter til det ulike innholdet. Som regel er innhold som Netflix selv står bak ikke noe problem å hente ned.

Bruker du heller å se Netflix i nettleseren din?
Sjekk ut dette tipset som gjør opplevelsen mye bedre »

(Kilde: Netflix)

annonse

Les også