Til hovedinnhold

Denne bør få gamere til å kaste ut TV-en én gang for alle

Nvidia satser på gigantiske, lynraske og høyoppløste skjermer for spilling.

Nvidia

Under Nvidias store CES-pressekonferranse ble det klart at selskapet går i strupen på tradisjonelle TV-produsenter ved å legge til rette for en ny serie med spillskjermer i storformat, eller som Nvidia selv kaller dem: Big Format Gaming Displays (BFGD).

De nye skjermene skal produseres av Acer, Asus og HP, og blir i første rekke å finne i 65-tommers størrelse. Som navnet antyder vil de være optimaliserte for spilling, noe som skiller dem fra tradisjonelle TV-er optimalisert for film eller TV-signaler.

Får spillteknologier bygget inn

Du vil ha så lite forsinkelse som mulig når du spiller, og i dag er utenkelig at de aller beste spillerne kunne ha byttet ut PC-skjermen sin med en TV. Nvidias gigantskjerm kan bety starten på noe nytt. Bilde: Nvidia

Alle de nye storformatskjermene får Nvidias G-Sync-teknologi bygget inn. Som kjent eliminerer denne teknologien grafikkfeil som «tearing» og «stuttering», noe som gir et jevnt bilde uansett hvilken FPS grafikkortet spytter ut. G-Sync-støtten betyr også at innhold som film eller TV-signaler kan oppleves i sin opprinnelige opptakshastighet, som 24 bilder i sekundet.

Mens tradisjonelle TV-er gjerne leveres med et panel som kan tegne 50, eller av og til inntil 100 bilder i sekunder, får alle storformatskjermer fra Nvidia et panel som kan vise inntil 120 bilder i sekundet. Og selvsagt i 4K-oppløsning.

Acer Predator-versjonen av Nvidia BFGD-skjermen. Bilde: Nvidia

Denne kombinasjonen av raskt panel og høy oppløsning har vi ennå ikke fått oppleve selv for mindre PC-skjermer, så her er Nvidia ikke spart på noe som helst.

HDR og lav forsinkelse

Nvidia vet selvsagt at raske paneler og høy oppløsning ikke er det eneste som er viktig for seriøse spillere, så alle storformatskjermer leveres med det selskapet betegner som «ultralav» forsinkelse, eller input-lag. Med det menes tiden som går fra du utfører en handling til den vises på skjermen – et problem som ikke vies nok oppmerksomhet hos tradisjonelle TV-er.

Slik ser ASUS ROG-varianten av skjermen ut. Bilde: Nvidia

Skjermer som vil selges som en del av Nvidias storformat-flåte vil også skilte med HDR-støtte med inntil 1000 nits lysstyrke og P3-fargerom for mest mulig presis gjengivelse av bilder.

Kommentar: HDR er den største nyheten siden TV-en fikk farger »

Blir smart med Nvidia Shield

Nvidia vet de vil konkurrere mot et marked fylt av TV-er som blir stadig «smartere». Nettopp derfor har selskapet bygget inn funksjonaliteten fra sin Android-baserte Shield-TV i hver eneste skjerm. Det betyr blant annet at du kan snakke til skjermen ved hjelp av Google Assistant. En egen Shield spillkontroller følger også med slik at du kan styre apper eller spille Android-baserte titler.

Skjermene skal vises frem under den pågående CES-messen i Los Angeles, men blir ikke tilgjengelige før i sommer. Ingen priser er kjent ennå, men med tanke på at Acer skal ha 25 000 kroner for sin 27-tommers 4K 144Hz-skjerm blir nok ikke Nvidias nye spillskjermer i storformat noen direkte rimelig affære.

Nvidia dominerer i entusiastmarkedet:
Tar rotta på konkurrenten med GTX 1070 Ti »

annonse