Slik skal Facebook sikre dataene dine bedre

Kunngjorde nettopp et knippe nye tiltak.

Facebook har hatt det travelt med å forsøke å gjenvinne tilliten etter den store Cambridge Analytica-skandalen. Nå har selskapet kommet på banen igjen med et knippe nye tiltak de håper vil gjenopprette noe av skaden.

Fjesboken skal nemlig nå gjennomføre en rekke endringer for å bedre beskytte dataene til brukerne, noe som skal skje ved å begrense informasjonen som tredjepartsapper har tilgang til.

Selskapet har blant annet foretatt en endring av praksisen rundt innsamlingen av mobilsamtaledata som mange brukere nylig reagerte kraftig på etter å ha undersøkt loggene sine.

Facebook sier de vil slette alle slike logger som er eldre enn ett år, og i fremtiden vil de kun laste opp dataene som er nødvendig for å gi de personene du har mest kontakt med bedre synlighet i kontaktlisten.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har vært i hardt vær etter Cambridge Analytica-skandalen.

Bedre app-kontroll

Det betyr at informasjon om for eksempel samtaletidspunkt ikke lenger vil bli loggført. En annen endring er at brukere skal få bedre kontroll på hvilke apper som bruker Facebook-informasjon, noe som kommer via en lenke på toppen av nyhetsstrømmen.

Med denne lenken kan brukere få både oversikt over appene man har brukt Facebook til å logge inn på, og hva slags informasjon man har delt med appene. Det blir også mulig enkelt å fjerne disse appene, og man vil i tillegg få informasjon om apper og nettsider som kan ha delt persondata med Cambridge Analytica.

En annen endring innebærer at apper med tilgang til gruppe-informasjon heretter trenger godkjennelse både fra Facebook og en admin for å få tilgang til personer og samtaler i lukkede grupper. I tillegg vil apper ikke lenger få tilgang til medlemslistene til grupper, og personlig informasjon knyttet til innlegg eller kommentarer i grupper vil heller ikke bli mulig for apper å få innsyn i.

Mer skal også være på vei, lover selskapet. Alle de nye endringene finner du hos Facebook.

Facebook har også gjort det enklere å endre personverninnstillingene »

Les også
Facebook delte millioner av bilder som ikke skulle ha vært publisert
Les også
Zuckerberg: – Det var en stor feil. Det var min feil
Les også
Facebook gjør det enklere å endre personverninnstillingene
Les også
Facebook har samlet inn informasjon om mobilsamtaler og SMS-er i årevis
Les også
Zuckerberg: – Vi begikk feil
Les også
Facebook-døren var «sikret med gaffa»
Les også
Facebook-krisen forklart
annonse