Tek.no

Nyhet

Nå kommer Googles smartskjermer til Norge

Google Home Hub bytter navn og blir norsk.

7 Mai 2019 20:26

Googles Home-enheter blir nye - og de får nytt navn. Søkekjempen eier nemlig også selskapet Nest, og det er det merket som blir satt på produkter som Home Hub fremover.

Navnet er nå Nest Hub, og kanskje den viktigste nyheten for oss nordmenn er at den kommer til Norge. Prisen blir forøvrig 1300 kroner - altså vil den koste mindre her hjemme enn for eksempel i USA, der salgsskatt legges oppå de 129 dollarene den har blitt satt ned til.

I tillegg får den en storebror. Home Hub, nå altså kalt Nest Hub, er den best mottatte Google-dingsen til hjemmet så langt, så Nest Hub Max blir en større versjon av den samme smarthøyttaleren.

Les testen av Google Home Hub her »

Du kan gjøre videosamtaler med Hub Max.

Større skjerm og nye funksjoner

Dermed går den fra sju tommer stor skjerm til ti tommer. Og selve høyttaleren blir også større og bedre og kan i motsetning til Home Hub spille stereolyd.

Den nye høyttaleren er laget for å stå på samlingssteder i hjemmet, så som i stua eller på kjøkkenet. Den er dessuten laget for at flere ulike brukere skal ha tilgang og sin informasjon på skjermen og over høyttalerne.

Hub Max har forøvrig også kamera bygget inn og er laget for å kunne tilby videosamtaler med Google Duo. Det kan panorere i bildet for å holde deg midtstilt i videostrømmen.

Overvåker stua

Flere av de originale Nest-produktene er overvåkingskamera, for eksempel for dørklokken din. Dette er funksjoner som også kommer til Nest Hub Max, slik at du enkelt kan sjekke om det foregår lyssky aktiviteter i stua når du er bortreist.

Kameraet kan dessuten varsle deg om bevegelser, skulle de dukke opp.

Home-produktene eksisterer forøvrig nå sammen med Nests tidligere produkter. Dermed vil Hub og Nest-produktene være i samme serie.

Ved å bare løfte hånden kan man dempe lyden fra Nest Hub Max. Hendig!

Du kan skru av kameraet

En av årsakene til at Home Hub har fått en del skryt er at Google bevisst utelot kamera fra produktet. Det skiller den fra for eksempel Facebooks Portal-skjerm, som høstet en del usikkerhet rundt personvernet.

For Hub Max kan du skru av og på kameraet etter behov, og et grønt lys på forsiden av skjermen viser om kameraet er aktivert. Litt som det røde lyset på Home Hub som viser når mikrofonen er deaktivert.

Som på Home Hub er det en fysisk frakobling av kamera og mikrofoner som gjøres når du bruker knappen på bakgrunnen. Det er altså ikke mulig å skaffe seg tilgang på kameraet med programvare idet du har skrudd det av med knappen. Det verner for eksempel mot sikkerhetshull og hackere.

En fysisk knapp på baksiden lar deg skru av strømmen til kameraet, i tilfelle du ikke liker å bli sett på.

Kjenner deg igjen på ansikt og stemme

Home Hub og Assistant kjenner deg allerede igjen på stemmen din. Men nye Hub Max kan også kjenne deg igjen på ansiktet, hvis du legger det til.

Dermed kan den hente opp informasjon som angår deg på skjermen idet du den gjenkjenner deg via kameraet. Denne ansiktsgjenkjenningen foregår bare lokalt på enheten, sånn at ingenting sendes opp til Googles servere i skyen.

For amerikanere som får tak i Hub Max kan den brukes som TV, med YoutubeTV-tjenesten som tilbys i landet.

Den vanlige Google Home Hub, nå kalt Nest Home, blir tilgjengelig i Norge. Norsk pris blir 1300 kroner.

Hvis du ønsker å dempe lyden kan du bare vifte til den med hånden.

Dessverre er det altså bare den lille Hub-skjermen som kommer til Norge med det samme. Hvis du vil ha en Hub Max må du eventuelt kjøpe den i USA, Storbritannia eller Australia. Prisen vil bli 229 dollar, altså rundt 2000 norske kroner.

Det er 80 dollar mer enn Nest Hub pleide å koste, men der går prisen ned fra 149 dollar til 129 dollar. Samtidig som den altså slippes i Norden, Norge inkludert.

Les også
Dette tror vi Google lanserer i ettermiddag
annonse

Les også