Nyhet

Snapchat kopierer FaceApp med nytt filter

Gjør deg gammel eller ung – men ikke alltid med plettfritt resultat.

Slik fungerte filteret på vår testsjef Stein Jarle.

Snapchat har lansert mange filtre opp gjennom, og de fleste har vært av varianten «åpne munnen så kommer det bobler ut» eller «trykk her så får du rosa kaninører». Dette er vel og bra, men det er også en grunn til at apper som FaceApp (som nå er ganske omstridt) fikk så stor popularitet som de gjorde. Så nå kopierer Snapchat like godt en funksjon derfra, melder blant andre The Verge.

Funksjonen det er snakk om kaller Snapchat selv for «Time Machine», og om du ser videoen de har laget for å promotere det hele skjønner du nok fort hva det dreier seg om.

Kan gjøre deg ung eller gammel

Det dreier seg om en funksjon som kan gjøre deg ung eller gammel, og alt midt i mellom. Eller, avhengig av alderen din, yngre eller eldre. For som vi fant ut etter litt testing her på huset fungerer funksjonen for aldring dårligere om du allerede er litt oppi åra, for eksempel.

For andre, som testsjef Stein Jarle (toppbildet) fungere det derimot strålende, og man blir både yngre og eldre på svært underholdende (om enn kanskje ikke helt realistisk) vis. Dessuten: om du har skjegg (eller briller) blir resultatet, eh, ikke helt optimalt. Det fikk undertegnede oppleve, da det som skulle være en yngre Torstein endte opp med å bli en barneskoleelev med svært tidlig pubertet og dertil tidlig skjeggvekst:

Ikke heeeeelt vellykket...

I praksis er det nye filteret en sammensmelting av det tidligere babyfilteret til Snapchat med et nytt aldringsfilter.

Vi oppdaget imidlertid at funksjonen ikke fungerer like godt på alle telefoner. Nærmere bestemt virker det å være enkelte Android-mobiler som ikke tilbyr skyvebryteren du får på iOS. Her får du i stedet fem ulike aldre å velge mellom, og når du trykker på ett av alternativene tas et bilde umiddelbart.

Funksjonen ser forskjellig ut på iOS (venstre) og Android (høyre).

På iOS-enheter – og en del Android-enheter – får du derimot en skyvebryter, som gjør at du kan fininnstille styrken på filteret og – enda viktigere – filme deg selv mens du forandrer på alderen underveis. Nettopp slik som Snapchat viser i videoen sin, altså.

Alle telefonene vi prøvde funksjonen på i redaksjonen hadde fått oppdateringen, så om du ikke finner valget i din egen app kan du nok bare se om det ligger en oppdatering på lur og eventuelt laste den ned. Hvis du tør, da.

Les også
Nå tar denne norske appen fullstendig av
annonse