Årets mest populære mobilspill for iPhone

Mario Kart Tour tar kronen over blant annet Fortnite.

Mario Kart Tour.

Mario Kart Tour har vært tilgjengelig siden i sommer på iOS og Android, og har siden den gang hatt voldsom popularitet på de mobile platformene. Foreløpig vet vi ikke nøyaktig hvor den legger seg på Android-platformen, men på iOS har vi nå fått tallene. Ifølge The Verge er Mario Kart Tour det desidert mest populære iPhone-spillet så langt i 2019, målt etter antall nedlastinger.

Dette altså tross at spillet ikke ble tilgjengelig før midt uti året. Nintendos sjette mobilspill har altså nytt godt av merkevaren sin, som ser ut til å ha drevet den enorme veksten.

Det skal nevnes at listen Mario Kart Tour topper er gratislisten. På topp av listen over betalte spill finner vi Minecraft.

Fortnite langt nede på lista

Fortnite er et stykke nede på lista.

Foruten at Mario Kart altså topper lista er det en annen kanskje litt overraskende plassering her: Fortnite. Det enormt populære Battle Royale-spillet fra Epic Games er ikke like populært på mobil som på konsoll og PC, kan det se ut til, og havner «kun» på en 8. plass over gratisspillene.

Over Fortnite finner vi blant annet titler som Color Bump 3D og aquapark.io, så det er mulig å antyde at listen ikke nødvendigvis reflekterer det norske markedet så godt. Her er hele listen:

  1. Mario Kart Tour
  2. Color Bump 3D
  3. aquapark.io
  4. Call of Duty: Mobile
  5. BitLife - Life Simulator
  6. Polysphere - art of puzzle
  7. Wordscapes
  8. Fortnite
  9. Roller Splat!
  10. AMAZE!!

Mario Kart Tour ser foreløpig ut til å bli en større suksess enn Nintendos tidligere mobiltitler, som ikke har gått like godt. Disse er foreløpig Super Mario Run, Dr. Mario World, Fire Emblem, Dragalia Lost og Animal Crossing.

Les også
Dr. Mario World er sluppet for mobil
annonse