Til hovedinnhold

Norske BagID legger flere funksjoner bak betalingsmur

Blir «bare» en dyr sporingsbrikke for dem som velger «gratisløsningen».

BagID

Frem til nå har man kunnet kjøpe «BagID», som er en digital bagasjelapp med sporing, uten at noen essensielle funksjoner har vært låst bak et tilleggsabonnement.

1. februar er det slutt på denne «gratisperioden», for da trer en ny abonnementsløsning i kraft.

Sier betalingsmur har vært varslet siden start

Tilbake i 2018 kunne gründerne bak «BagID» vise frem den aller første digitale bagasjelappen. Denne fungerer både som en sporingsbrikke for bagasjen din, samt gjør papir-bagasjelappen du skriver ut på flyplassen overflødig, fordi all informasjon lagres på BagID-en.

Frem til nå har denne servicen vært gratis – forutsatt at du allerede har kjøpt en BagID, som i seg selv koster mellom 900 – 1300 kroner avhengig av hvilken type du velger, men fra og med 1. februar blir dette altså låst bak abonnementsløsninger.

Daglig leder og medgründer i BagID, Jan Vidar Nalbant, skriver til Tek at de skal ha informert kundene om at abonnementsløsningen kom til å bli aktivert etter hvert, men at de i en utviklingsperiode fra lansering i 2018 og frem til nå, har tilbudt tjenesten gratis.

– Vi har ønsket å utvikle abonnementsmodellen vår i dialog med kundene og har gjennomført både kvalitative og kvantitative undersøkelser frem mot lansering. I denne fasen har alle våre kunder kunne gledet seg over å benytte BagID gratis.

Hvis man derimot ikke ønsker å knytte seg til et abonnement, så vil man fortsatt kunne bruke BagID som en sporingsbrikke, men da altså uten noen ekstra funksjoner. I praksis blir BagID uten andre tjenester som en svært dyr Apple Airtag eller Tile-sporingsbrikke, om enn med mulighet for å vise noen forhåndsprogrammerte bilder på skjermen dens.

To ulike abonnementsløsninger – 50 prosent avslag frem til mars

BagID vil tilby to ulike typer abonnementsløsninger, henholdsvis Premium for enkeltpersoner (300 kroner) og Premium for familie (600 kroner), hvorav sistnevnte inkluderer tilgang for opp til fem familiemedlemmer.

Premiumløsningene vil i tillegg sporingsmuligheter og varsler, gi brukere den samme muligheten til å bruke BagID som innsjekking på flyplassen, slik man til nå har fått tilgang på gratis.

– For å kunne levere disse tjenestene er BagID avhengig av å være oppkoblet mot flyselskapene og andre tjenesteaktører. Dette sammen med kontinuerlig videreutvikling av plattformen medfører utgifter som vi nå innfører en abonnementsavgift på, forklarer Nalbant, og legger også til at de tilbyr halv pris livet ut for eksisterende eller nye kunder frem til 1.mars 2023.

Det betyr at man for et enkeltabonnement kan måtte betale maks 149 kroner i året, resten av livet, for å kunne bruke alle tjenestene.

Det er også mulig å ikke velge en abonnementsløsning, men heller velge å betale 39 kroner for hver gang man behøver tjenestene. Da vil disse være tilgjengelig i 24 timer.

Foreløpig kun tilgjengelig for Apple-produkter

Den første versjonen av BagID, BagID Go, anvendte GPS og var tilgjengelig for både iPhone og Android. Ved introduksjon av BagID 2 ble BagID derimot knyttet opp mot Apples «Hvor er?», hvilket ikke er tilgjengelig for Androidbrukere. Det arbeides derimot med å produsere en variant for Android også. Denne opplyses å være planlagt tilgjengelig i løpet av 2023, uten at en endelig dato er satt.

annonse